onsdag 9. mars 2011

Ute fra morgen til kveld...

Klikk for å se flotte bilder fra turen til Ådalen i dag...



Helt utrolig, men jeg har vært ute fra halv ni i dag tidlig til halv åtte tiden når vi kom hjem fra Ådalen igjen. Store planer i dag, men når klokka ringte så snødde det vannrett, da fristet det ikke noe særlig med den avtalte rideturen med Tone Lise. Når jeg hadde levert jentene på skolen så hadde været roet seg noe i allefall.



Da det blås en god del så salet vi opp inne i dag. Jeg hadde med Guro og Vesla også så dem skulle få prøve seg på ridetur med Ekko. Vi tuslet innover ved Fonkebakken og når hestene var gode og varme så fikk dem jogge litt som Tone Lise kaller det. Knerten liker ikke noe særlig at Blesa er forran, så det gikk i frisk galopp innover moene der. Da vi kom til enden av veien så var hestene helt våte av svette.



Da var det godt at jeg hadde kjøpt ett ulldekken til Knerten så han ikke ble kald i all vinden når dem ble sluppet ut i innhegningen igjen. Tone Lise skulle ta av dekkenet igjen på dem når hun kom fra Sokna fra bestemorbesøket sitt... Da var han god og varm og helt tørr. Nå gjenstår det bare å få tak i noen som har symaskin som han sy store bokstaver, og kjøpe laurbærkrans...



Så var det bare å innom hjemme med hundene og legge i ovnen, før jeg skulle hente Patran på skolen. For at jeg ikke skulle ha dårlig samvittighet for de andre hundene som ikke hadde fått seg en lang løpetur i dag, var det bare å ta på seg skiene. Det ble en snau time på jordet på dem før jeg hentet Merethe på busstoppet så hun skulle få skiftet og fått seg litt mat før vi skulle til Heidi og Morten. Hun skulle ikke ri, men fikk koset masse med hestene og ikke minst fikk hun prøve å tømmekjøre Dot. Vi skulle egentlig oppover for å se på selen som Heidi hadde fått sydd til han. Den var kjempeflott! Særlig hodelaget! Så når jeg får god råd skal jeg få laget en sånn til Knerten også, så kan vi kjøre slede til vinteren MED dombjellekrans.



Veldig koselig hos Heidi og timene fløy av gårde som vanlig. Patran tødde litt opp og leika med smågutta også, etter at hun hadde fått seg en liten ridetur på Skrabben.

Hun storkoser seg på hesteryggen, helt trygg på at ikke noe kan gå galt. Kjekt med en hest som passer i størrelsen.


Da jeg og Patran kom igjen fra rideturen holdt Morten på med flekking av høver på Dot. Merethe striglet hester etter tur så i dag fikk vi ordentlig hestedose. I morgen kveld er det skitur med Tone Lise og Ekko rundt Flismoen igjen, for nå har formen kommet tilbake. Selv om hundene til tider var et godt stykke etter på veien innover, så hostet han ikke mer i alle fall. Skal dette mildværet fortsette så blir det dårlig med skiføre framover, så en får nyte siste rest før våren kommer.

1 kommentar:

  1. Så flott dere har det, blir rent missunelig jeg.....;-)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...