søndag 22. mai 2011

Valpeshow med barn og hund

Valpeshow med barn og hunde på Hønefoss og omegn brukshundklubb...

For noen dager siden ringte Kari og lurte på om jeg ville skrive på valpeshowet til Hønefoss og omegn brukshundklubb. Det er morsomt å skrive for dommeren for da lærer en utrolig mye om hvordan andre tenker og de fleste jeg har skrevet kritikker for forklarer hvorfor dem mener sånn og sånn. Og jeg er jo ganske flink til å spørre når jeg lurer på noe og da forklarer ofte folk mer automatisk. Så når turen var kommet til kinesisk nakenhund så lurte han på om jeg ville kjenne på den. Klart jeg ville det, jeg har aldri klappet en hund uten pels tidligere. Det som overrasket meg var at den ikke var mykere å ta på. Huden var forholdsvis tykk virket det som. Nesten som en hånd med træler på isteden for en myk mage.

Dagens dommer var Steinar Balken som har drevet oppdrett av papillon i over 30 år. Det var litt forskjell i kritikkene, for han vekla det positive og var det noe som ikke var så bra så lot han vær å kommentere det. Det ble endel prat om hunders gemytt og at enkelte raser var verre enn andre. Han hadde sett den første eurasieren som flyttet til Norge på utstilling og syntes den var en helt utrolig nydelig hund, men med dårlig gemytt og da blir glansen fra en nydelig hund borte.

Mounty

Merethe fikk være med nedover sammen med Mounty. Han hadde virkelig godt av skikkelig sosialiseringstur alene igjen. Det er en stund siden sist nå. Siden hun er så glad i å ta bilder så var det jo potensielt mange flotte motiver i dag. Så dagens bilder er er tatt av henne.

Jeg må nok innrømme at jeg er litt svak for Sheltier og tror nok kanskje at det blir en slik på meg når jeg blir pensjonist. Blir ikke mindre overbevist når jeg ser på dagens bilder av den lille sjarmøren av en Shelti. Men dagen var ikke over med det, for i år som i fjor så ble jeg spurt om å være dommer for Barn og hund konkurransen dem arrangerte. 12 flotte unger med 12 mer eller mindre medgjørlige valper som småløp rundt i ringen og stilte opp sine hunder. Så tok de dem fram og tilbake en etter en før de avsluttet med en premierunde! Dagens vinner ble en liten gutt med en elghund. Han tok oppgaven grav alvorlig og konsentrerte seg virkelig om å gjøre alt riktig.

Da det var over dro vi hjem igjen for kanskje å rekke hjem før regnværet som var spådd satte inn for fult. Jeg hadde nemlig klær på snora som jeg hadde hengt ut i går, regnet med at dem var tørre og ville nødig at dem ble våte igjen. Merethe kjørte hjem helt fra Tyrimyra og omkjøringsveien hjem, det blir stadig bedre og bedre for hver gang.

Hundene fikk en snau times tur i skauen før regnet startet, så jeg hadde flaks med den. Etterpå ble det hjemmelaget pizza. Mens deigen hevet og pizzaen steika seg etterpå jobbet jeg litt. Hadde med meg 4 esker med permer som jeg måtte gå igjennom for å finne noen manglende bilag til regnskapet. Så iløpet av neste uke er målet å være helt ajour med alt til og med alle avstemninger! Blir nok litt jobbing på onsdag er jeg redd, men da er det slutt også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...