lørdag 23. juli 2011

Hvorfor skulle det ikke skje?

Rett før jeg dro hjem fra jobb i går kom det et utrop fra kontoret ved siden av meg. BOMBE i Oslo nå, Regjeringskvartalet er bare mos. Litt overrasket, men har vel ventet på at slikt skal skje i Norge også. Vi "ordner og styrer" i land rundt om i verden, så hvorfor skal vi forbli upåvirket. Terror har vel skjedd omtrent i alle andre land i verden, så hva gjør at det ikke skal skje i Norge?

Fulgte litt med på nettet om utviklingen i Oslo, om det skulle smelle flere steder og hvor mange som var skadet. Kikket litt på Tv, men der var det bare om og omigjen akkurat det samme så der ble det fort noe annet å se på. Først trodde jeg det var spøk da Dagbladet annonserte skyting på Utøya. Sommerleiren til AUF hvor 5-600 ungdommer er samlet hver sommer. Politimann skyter ned unger. Avisene meldte om 10 døde etterhvert, men det var jo lite sannsynig om en skyter med automatvåpen i nærmere en time. Så elendig skytter er ikke en person som har planlagt noe slikt. I dag tidlig er det meldt om over 80 stykker som er døde. Rekruteringsgrunnlaget til Ap er drastisk redusert.


Diskusjonene rundt om på nettet gikk til innvandringspolitikken og disse utlendingene, men så viste det seg at det var en norsk normann som enkelte klarte å uttrykke seg. Må si jeg er litt glad jeg ikke heter Breivik i dag tidlig når nvnet ble offentliggjort, med bilde og utbretting av privatlivet hans. Men en kan jo tenke seg hva en eksteremistgruppe kan utrette med planlegging og organisering, når en enslig mann kan klare å drepe så mange på så kort tid...



Soppturen forrigedagen ble vellykket. Mange piggsopp og kantareller. Jeg tok med kurven på jobb og der var det i allefall en som ble gled over å kunne lage soppstuing til middag. Flere andre siklet og "står i kø" for å ta over sopp neste gang jeg er på sopptur. Mange av de faste stedene hadde det ikke kommet noen kantareller ennå, så det blir nok flere sjanser utover høsten. Soppen vokser jo til kuldegradene kommer krypende.

Blir nok en stille rolig helg dette her, det er jo spådd mye regn så da er det greit å holde seg hjemmligved. Neste helg er det utstilling, så da vil jeg ha oppholdsvær!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...