søndag 21. august 2011

Sopptur i regnvær


I ettermiddag ble lufteturen en sopptur selv om det ruskeregnet litt. Hundene må jo ha tur så da kan jeg likegodt ta med meg noe å ha soppen i.

Hele skauen bugner av sopp nå om dagen, men ikke alle er like spislige.

Ada har løpetid og har dratt igang Malin også. Hun startet i går, så etter en kjapp telefonrunde fant jeg ut at det ikke var noe øyelysing i nærheten innen veldig kort tid. Jeg kunne få time 29. august på Åssidendyreklinikk. Det hadde gått greit i og med at det ikke blir noen parring før 2. september.

De bruker den samme øyenlyseren som sist jeg hadde time der, og jeg kan ikke si jeg var så fornøyd med henne. Hun var så inmari stresset og hadde liksom ikke tid til oss. Malin sine resultater kom ikke på Dogweb, og de har ennå ikke blitt registrert der! Så da dro jeg og Patran til Bjerke på NKK og øyenlyste der. Der var det Torill Bergsjø og hadde med seg en assistent som skal prøve å bli godkjent øyenlyser.

Det ble litt snakk om helse og hunder mens vi holdt på. Hun likte godt flat og kunne godt tenkt seg en. Jeg spurte hvilke hunderase som var den friskeste helsemessig. Og begge to var enige om at det måtte bli en setter, eller spisshund. Kanskje jeg skulle begynne å jakte rype og kjøpe meg en engels setter?

Siden Lady sin øyenlysing går ut i oktober tok jeg like så godt med henne også, for jeg har jo tenkt å få valper på henne på neste løpetid. Kan ikke gi opp håpet ennå veit du.

Jeg tjente faktisk penger på å dra til Bjerke. Jeg hadde ikke småpenger til parkeringen, så jeg ga en 500 lapp. Jeg kikket ikke akkurat på vekslepengene når jeg fikk dem, men la dem i fanget mitt og fant en parkering. Da jeg skulle legge dem i lommeboka fant jeg ut at jeg hadde fått igjen 650 kroner isteden for 450. Ja klarer dem ikke å regne så får dem tape penger.

På veien hjem begynte det å regne, så jeg var glad jeg hadde tatt inn klærne fra snora. Nå er jeg endelig ajour med skittentøyet etter rideturen og det som var blitt her mens vi var borte. Det hadde jo ikke falt dem inn at de kunne vaske tøy når jeg ikke var her. På fredag fikk jeg igjen oppvaskmaskinen også, så nå kan det vel ikke bli bedre her på en stund. Håper ikke regninga blir så fryktelig høy. Nå mangler jeg bare å få igjen bilen fra verkstedet, så er det komplett igjen.

Soppkurven ble full i dag også av kantareller og piggsopper. Da er det bare å ta den med på jobb i morgen så er det sikkert noen som vil spise dem opp.

Siden Malin har fått løpetid så har jeg ikke meldt på henne på Holemoen i dag, bare Happy, Mounty og Lady. Vurderte Ada i veteranklassen, men er ikke helt enig med meg selv ennå. Har ennå to dager å tenke på før fristen går ut.

Noen frostnetter nå så blir tyttebærene bra også.

Skauen bugner av spislige ting om høsten.

Mounty måtte stadig få noen korreksjoner, for Ada var jo så veldig fristende. Hun startet løpetiden når vi var på fjelltur, så nå nærmer det seg virkelig de dagene en må passe på når en har hannhund i hus.

Men han er flink da, holder seg unna, men bare venter på at jeg ikke skal følge med lenger. I ettermiddag ville han ikke spise mat, så om det ikke bedrer seg så blir han tynn til utstillingen i allefall.
Guro liker ikke regnvær noe særlig.

Hun er ikke så antivann som Vesla, men noen elsker av vann vil hun nok aldri bli.

1 kommentar:

  1. Vilka vackra bilder!
    Synd vi inte sågs på Bjerke, hade varit kul att träffas...
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...