lørdag 19. mai 2012

Luftetur i hundegården

17. mai forløp seg veldig rolig for min del, med regnvær så ble det bare en langtur med hundene og valpekos. Om kvelden ble det biff og is med jordbær til dessert. Det var i allefall godt.


I går så var det husvask, plenklipping og valpekjøpere som kom på besøk. Egentlig kalles det fridag, men det er vel stort sett sånn at fridager er det like mye jobb, men lite betalt i penger...


Så lenge det er er opphold så fikk valpene komme seg ut en tur. De var ute det meste av formiddagen, når de ble trøtte tuslet dem inn i hundehuset for å legge seg.
Valpene er veldig aktive når dem er ute, hele hundegården skal undersøkes aller helst på en gang. Dette røret er veldig gromt. Litt småspennende å gå gjennom regner jeg med. Særlig bjeffe inne i røret!

Målrettet


Trappa inn til hundehuset er ikke noe problem. Prinsessene er fremdeles bare inne, når begynner dem å gå litt mer stødig, så når det tørker litt opp på bakken så får dem være med ut dem også.
Nå har alle avtalt besøk for å titte på sin valp, så iløpet av vel en uke er runden gjort. Bortsett fra den som skal til Tromsø da. Siden jeg har to andre "valper" i Tromsø også, så kan det jo hende at de treffes på noen aktiviteter.
Kikket innom NKK for nå er det på tide å registrere kullet, de er 5 uker i kveld og da blir de forsikret når en forhåndsregistrerer kullet. Men nå er det blitt nye rutiner hos NKK og jeg må ha navnene klare allerede under forhåndsregistreringen. Tidligere ble det registrert bare antall tisper og hanner, så ble navnene registrert når alle eierene hadde hentet sine valper og skjema skulle sendes inn. Det blir edelsteiner, men det er liksom ikke helt meg da og ha bare et kort enkelt navn på valpene. Spørs om kvelden må brukes til litt finpussing av navnene før de registreres på web.
Litt nyheter fra Hundemiljøet. På NKK sine sider er det lurt å titte innom i ny og ne, det er også lurt å følge med på internettsiden til raseklubben. NKK har nå oppdaterte regler i hva det innebærer å ha et kennelnavn, og hvordan du kan bruke dette.
NKK ønsker å sette fokus på at hunden trenger mosjon, aktivisering og oppdragelse, noe som ikke nødvendigvis er en selvfølge for alle. - NKK er veldig opptatt av at hundeeiere gir sine hunder meningsfull hverdag under trygge og hundevennlige betingelser, sier Engh.



Det har også blitt nye regler for registrering av valper hos NKK. Alle valpene registreres med oppdretter som eier. Første eierskifte er gratis når dette gjøres før valpene er 6 mnd gamle. Oppdretter kan selv registrere inn sine valpekjøpere elektronisk. ID-merking av alle valper blir obligatorisk: Valpene skal ID-merkes av oppdretter ved registrering; dvs før 3 mnd alder.
NB: De nye regelendringene gjelder også ved registrering av manuelle kull. Det vil bli utstedt et eget eierbevis som inneholder en PIN-kode i stedet for dagens ordning hvor eiers navn og adresse fremkommer av registreringsbeviset (stamtavlen). Eierbeviset inneholder også et ferdig skjema for evt fremtidige eierskifter.


Sitte her og hvile litt...


Når de store er ute, så koser Ada seg inne i valpebingen med de to små prinsessene sine.


Lunsjen ble intatt ute i det fri i går, før de fikk komme inn igjen. Siden det kom noen for å se på dem i kveldinga så var det greit at dem var litt våkne og ikke helt utkjørte og bare skulle sove. Leiter på sånne små kropper å være ute lenge når dem ikke er vant til så mye fra før.


Det er ikke fult så mye gris når dem spiser lenger, så nå går det ann å kose litt med dem etter dem har spist også.


Siden de er så mange spiser dem i to skåler nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...