torsdag 16. august 2012

Barmhjertig samaritan


Patran fant en Måltrostunge på verandaen hos oss på tirsdag. Med farlige gribber i hus så lever en fuglunge som ikke kan fly ennå ett farlig liv med 99% sjanse til å bli spist opp.


Siden trosten løper rundt på bakken en ukes tid før den finner ut at det går ann å fly, så satte hun den i skauen bak uthuset etter å ha matet den med mark og litt rips. Da hun sjekket i ettermiddag satt den fremdeles der. Bare ett tidsspørsmål før hundene ville funnet den.


Ikke noe å si på appetitten til denne tassen her i alle fall. Nå er den endt opp i bur på verandaen til mamma og pappa, for der er det en grind så hundene ikke kommer i nærheten av den. Den vil trolig dø om den var inne, så frisk luft er viktig.


Han som forøvrig er døpt Veratassen i og med at han bor på en veranda og er en liten Tass... må jobbe litt for maten. Han må finne marken selv som Patran på egenhånd har gravd fram oppe hos hønene, lagt litt jord med gras på opp i en boks så marken ikke skal stikke av. Hver ettermiddag er det flygetrening for Veratassen. Etter noen dager er han blitt riktig så flink til å bruke vingene sine. Blir nok litt stusslig for Patran når han flyr for godt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...