søndag 9. september 2012

Oppdretterseminar

Jeg kom tilfeldigvis over at Oslo Hundeskole hadde oppdretterseminar på Hadeland Glassverk i dag. Da var det bare å melde seg på, for det er viktig å få innpulser fra andre rasesynspunkter enn bare retrievere også.


Anne-Catrine Edoff åpnet ballet med et veldig interessant innlegg på 3 timer om valpens liv fra fødsel til levering. Hun hadde drevet oppdrett på shafer i mange år før hun ga seg fordi hun ikke hadde en egnet tispe til å føre rasen videre. Etterpå hadde hun hatt 14 valper som hun hadde kjøpt fra andre, av diverse raser. Men aldri noen som hadde så bra gener å føre videre at hun ville ha noe kull på dem. Hun var veldig klar på at alle hunder trengte ikke å føre sine gener videre. Om de ikke hadde noe å tilby neste generasjon så skulle man la være. Hun holdt foredraget på en slik måte at tilhørerene faktisk fikk noen tankevekkere. For som hun åpnet med å si, en tredje del av oss ville nikke anerkjennende til det hun fortalte, en tredje del ville begynne å tenke over det hun sa og den siste tredjedelen ville riste på hodet og si at den dama var gal. 



Hun hadde en vinkling av hvorfor FCI godkjenner "lagde nye raser" forholdsvis fort. De vil heller ha en viss kontroll med denne avlen, enn at det skal bygge seg opp et voksende marked utenfor. Må si jeg på en måte er enig i det, men sånn har ikke jeg sett på saken tidligere. Men jeg må si jeg fortsatt holder ved at når det finnes over 400 registrerte raser så må det da finnes noen bruksegenskaper hos en hunderase som passer akkurat deg, uten at en trenger å finne opp en ny rase.


Så kom en del jeg trodde ville bli veldig interessant, men det var en stor skuffelse. Det var en instruktør i Oslo Hundeskole som tydligvis har kurs for unger. Temaet var valpekjøpere med barn. Problemet er jo ikke de valpekjøperene som hører på hva du har å si og hva du har erfart. Problemet er jo de som ikke gidder å gjøre som du har sagt er lurt. De kommer igjen når valpen nærmer seg året og de faktisk ikke klarer helt å håndtere hunden lenger. 


Ronja synes det er kjedelig å posere, så da er det bare å knipse mens hun er i go'lune.

Dagen ble avsluttet med Dag fra Royal Canin som var på oppdretter seminaret til Retrieverklubben også. Så der var det lite nytt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...