lørdag 22. september 2012

Postkassetur


Når man følger sånne så får man se mye rart...


Siden det var så ekstremt høstvær i dag, nesten kuldegrader og sur vind så ble det ikke det jeg hadde tenkt når jeg så nydelig solnedgang i går kveld.


Når man er langt til skogs sammen med både huldra og nøkken så er det best med litt shamantromming, for å holde onde ånder borte mente Patran. Ja de tomme tønnene romlet rimelig bra i skauen. 


Når en følger slike blåmerkede løyper så ser en mye rart i naturen. Mye skau som forfaller.


Mange flotte gjemmesteder, men det er ikke så enkelt å gjemme seg godt når en har hunder til å leite.


Mounty har telt til 100 og er klar for å leite etter Patran inne i grankvistene.


Turen i dag gikk til Gunhildåsen på Holleia, dette er en skauleispost. For å greie Skauleismerket må man enten delta på 10 turer, registrere seg på 10 skauleisposter, eller foreta en kombinasjon som til sammen gir 10 registreringer. Merket deles ut i bronse 1. år, sølv 3. år, gull 5. år, liten kopp 10 år, og stor kopp etter 20. år. Superskauleismerket som er et lite og meget pent Hadelandsglass med RT-logo ingravert, får man ved å registrere seg på alle de 14 skauleispostene i løpet av et tur-år (1. oktober - 1. oktober året etter). Hvert år skiftes det ut 2 poster, mens 2 nye kommer til. I tillegg til postene må man delta på en dugnad (koier, merking av stier, arb. i styret etc.). Her følger en enkel og kortfattet oversikt over de 14 skauleispostene som ligger spredt rundt om i Ringeriks-traktene.For enkelthets skyld bruker vi her samme nummerrekkefølge som den du finner på registreringskortet. Har du ikke fått registreringskortet kan du få dette ved å stikke innom RT-kontoret på torsdager, eller kontakte oss per telefon eller mail. 


Når man er på tur så skal man ha det gøy, ellers gidder ikke unger å være med på tur. I dag var det deffinetivt ikke matpakke vær, så da blir det noen småstopp under veis.


Hundene aktiviserer seg selv ved hvert stopp.


Litt kos må man ha selv om været ikke var av det beste.


Malin


Mange av granene hadde en ekstra dott med tette kvister.


Sokna og Norefjell i det fjerne


Tyrifjorden


Ringkollen


Jentene blåser egentlig bitte litt i utsikten.


Så var vi framme ved skauleisposten, og klare til å signere i boka.


Lese hva andre har skrevet om turen er nesten like morsomt som å skrive en liten hilsen selv. Dokumentasjon er viktig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...