onsdag 28. november 2012

Helseerklæring... en opplevelse...


Dagen startet på et venteværelse hos Sokna Legekontor. Jeg måtte ha helseattest for førerkortet mitt går ut i januar. Jeg dumpet ned i en ledig stol og tok et forholdsvis nytt ukeblad, til en forrandring. Blader på disse kontorene pleier å være fra året før eller handle om helt totalt uinteressante temablader. Når jeg kom satt det 3 stykker av såkalt "eldre garde". Slike eksemplarer er veldig flinke til å snakke sykdom og medisiner, for ikke å glemme alle bivirkningene dem har av slike medisiner. De er jo som små vandrende Felleskataloger, som ramser opp det meste om slike medikamenter. Når da den ene tar fram termosen med kaffe og starter forelesningen om at hun visste mer om det enn legen, for han ville ikke høre på henne... ja så veit du at hun tilbringer MYE tid på slike værelser som det her. Nei det holdt ikke med erfaring fra lokalt kontor nei. 

For meg som er hos legen hvert tiende år eller så, så er det stort sett nytt det meste. Alt fra møblene på venteværelset til legen. Legen som hentet meg i dag så ut til å komme rett fra inspillingen av LOST om de ikke hadde sluttet med det. Lost Legen i egen person! Dog en yngre utgave. Ikke av de mest pratsomme, men jeg spør jeg da. Nei jeg er ikke nysgjerrig, jeg er bare vitebegjærlig, men etter å ha kommet med den frasen noen ganger så høres det egentlig ikke så mye bedre ut egentlig... Men jeg liker å vite ting da, og for å få vite noe om noe en ikke kan så må man spørre. Ikke sant?

Jeg lurte på om han var ny her, for sist jeg var hos lege på Sokna så var det en dame som var mye eldre enn meg. (I alle fall noen år da.) Ja, han skulle jobbe der ett år. Å er du sånn turnus lege, sa jeg. Ja han var nå det da, hadde startet i august. Nei jeg er ikke så mye her jeg sa jeg, jeg hører bare ryktene jeg da. Så lurte han på om jeg hadde hørt noen om han da.. nei jeg hadde ikke det. Da lurte han på om det var positivt eller negativt... Hmm han begynte å tø opp litt. Nei det er vel positivt det mente jeg. 

Jeg stusset litt når neste punkt kom, jeg skulle holde for ene øyet og se på nesetippen hans ens han holdt for det ene øyet sitt. Så veivet han rundt med den ene armen og vinket med fingrene. Skulle tydeligvis sjekke sidesynet mitt og opp/ned synet eller hva det nå heter. Jeg skulle si ifra når jeg så fingrene i synsfeltet mitt. Du har ikke lange nok armer til det sa jeg. Vesle pjokken.

Neste punkt på programmet etter at jeg hadde fylt ut egenerklæringen var at han skulle fylle ut andre siden av skjemaet. Så var det blodtrykksmåling. Da må jeg vel kle av meg da spurte jeg. Det var jo kaldt da jeg dro hjemme fra, så jeg hadde både genser, ullgenser og fleesjakke på meg. Ehhh ja, sa legen. Jeg tok av jakka og dro opp armen på ullgenseren så han kunne sette på mansjetten. Blodtrykk helt flott. Konklusjon jeg trenger ikke ro meg, men holde på i samme tempo. Så kom han med stetoskopet og skulle lytte på hjerte og lunger. Da må jeg vel kle av meg mer da, mente jeg. Ehhh nja, du kan jo kanskje bare dra ned halsen på genseren da....? Siden jeg hadde en singlet under genseren så løftet jeg den opp steden. Unge gutten fikk et litt tvilsomt uttrykk i fjeset da jeg tok tak nederst i genseren og løftet den opp. Lettelse gled over ansiktet da han så at det var en genser til. Trodde han jeg skulle strippe for han eller? Spørs om han var mest vant til gamle damer i poliesterbluser på besøk og ikke noen som driver ute mesteparten av fridagen sin og må kle seg etter været. 

Så skulle synet testes. Jeg fikk beskjed om å stå bak dørstokken så jeg ikke jukset. Hmm hva slags holdning er det av en ungjyppling, trodde han jeg var så gammel at jeg egentlig trengte briller? Han pekte på tredje linja fra toppen når han ba meg holde for ene øyet. Isteden for å si hvem  bokstav han pekte på så spurte jeg om jeg skulle lese hele plakaten ettersom han startet så langt opp. Nei det var ikke meningen. Hvem linje kan du lese da sa han? Nederst sa jeg. Så leste jeg opp bokstavene med ene øyet, og andre øyet og begge øynene. Hmmm var kommentaren til legen, så trengte ikke jeg å si noe mer. Så klarte ikke jeg annet enn å spørre om hva som var kravet til å ha førerkort. Nei det var nok at jeg leste fjerde linjen med det ene øyet!!! Hallo, er det noe rart at det er veldig få som får legemerknad når dem fornyer førerkort? De store bokstavene der så kunne han nesten slått av taklyset i hele kontoret for å få lest.

Men til bake til steinalderen, de hadde ikke kortmaskin!!!! Så jeg måtte over til naboen og ta ut penger i minibanken. Når til og med dørselgere har kortlesere så bør dem ha det på et offentlig kontor?

Så nå kan jeg kjøre bil i 10 år til, jeg må bare en tur innom biltilsynet en dag i lunsjen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...