torsdag 18. april 2013

Valper i hundegården


De siste dagers mildvær og regn har virkelig tæret på snøen, så nå begynner det å bli grønt i den ene hundegården. Den andre hundegården er det på tide å gjøre vårreingjøring snart. Bare resten av isen blir borte skal det rakes og tas ut hundemøkk siden i vinter. Døra inn i hundegården har vært frosset fast i isen, så om jeg skulle inn der så måtte jeg krabbe hundeluka. Så i helga får jeg ta med spade og bøtte. Kan vel kanskje ta meg en runde på plenen også er jeg redd.


Det er alltid litt mer spennende i den hundegården en ikke er.


Hva er det nedi der da?


Happy var en stund inne i hundegården med valpene, men når puppen er tom så vil hun gjerne litt på avstand av disse små pirayaene. Nå biter de alt de klarer og er skikkelig slemme med hverandre til tider. Men det er det som skal til for å lære seg bitehemming når de vokser til. De får nemlig kjeft av de valpene som får vondt.


Happy veit hva hun skal gjøre, hun legger seg i huset for da får ikke valpene tilgang til puppen. Nå har jeg måtte finne fram en grind til til valpegården inne, for en valp har funnet ut at det går ann å klatre over bare en får bakbeina inn i hullene i gjerdet også. 


Det er ikke så lenge om gangen valpene er ute om dagen, for det er så rått på bakken og ikke så mange varmegradene i lufta. Men en luftetur etter jobben om dagen har de bare gått av. De må utvide verdnen sin til mer enn den trygge valpekassa med besøk av Happy i ny og ne. I natt hadde Happy  liggi i sofaen i stua hele natta. For hun hoppet opp når jeg gikk for å legge meg og lå der når jeg sto opp. Valpene var stille hele tiden, så de savnet nok ikke mamman sin. Så nå sover dem fra ti tiden om kvelden til seks tiden om morgnen. Våte aviser er det på morgnen, så reinslige er de ikke om de er stille.


I ettermiddag ble Merethe når vi gikk tur så Ada og Happy kunne være med også. Hun snudde etter en tjue minutter så Ada ikke skulle bli så sliten. Så gikk jeg en times tur med de andre. Utrolig hva man rekker før jeg måtte hente Patran å speideren ved halv åtte tiden.


Valpene finner noe å bære rundt på hele tiden, så det må stadig sjekkes om det er noe som kommer fram fra snøen ved smeltingen, som sånne små ikke har gått av å ha i munnen sin.


Graving er også en beskjeft som valpene stortrives med.


Ulempen med graving er at det blir våte hull og plumpe i får de valpene som skal være i bingen året etter... så når det smelter snø nå så kommer fjorårets huller fram igjen.


Men det er sånn valper lærer, av erfaringer de gjør seg gjennom oppveksten.


Snart må vannskålene fylles opp, når det blir varmere i været og valpene er lengre ute om gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...