onsdag 12. februar 2014

Doktormarka


Vårfornemmelse
* *


Dette var det nærmeste jeg kom sola i dag, men har håp om mer sol til uka. Turen i dag ble ikke helt dit jeg hadde tenkt meg, for der var det ikke brøytet. Men det ble da noen kilometer av likevel.


Nå som det har vært mildt noen dager og blitt litt kaldt igjen, så er snøen blitt så hard at alle hundene løper oppå. Men den holder ikke meg, så jeg får holde meg til der skiløypa går.


Men når snøen er så hard så er det ikke så enkelt å gni seg langt ned i den.


Jeg trodde egentlig at jeg ikke behøvde komfyrvern på ovnen når jeg har fått så store unger, men skulle tydeligvis hatt det i går. Når jeg står og lager middag kommer Mounty valsende inn på kjøkkenet og hopper opp på meg for å kose. Bare den ene labben treffer meg, den andre planter han galant på potetkjelen og dytter den av gårde. Setter så hele poten ned på plata som er god og varm. Så spredte lukten av svidd pels seg utover kjøkkenet isteden for middag. Jeg kunne ikke se noe på poten, og på turen i dag var det ikke noe å merke. Men i kveld så har han begynt å halte på den samme poten.  Spørs om den ble litt sår på turen i dag. Så i kveld får jeg smøre på litt lindrende salve og bandasje så den får ro.


Klar - Ferdig - Gå!


Nei, fant ingen...


Trengs litt pedikyr tror jeg...


Sjekk hvem som kommer der!


Lady


Med en cocker i hus blir aldri hverdagen rolig...


... ikke med fire flater heller for den del. Innimellom så tenker jeg på de som bare har seg selv og sin ektemann og store barn. Sitter i hver sin stol og ser på Tv etter middagen. Konverserer om alt og ingenting... Ingenting er fult av hår og annet fremmedlegeme som fra tid til annen dukker opp hos meg. Godt vi kan velge våre livs sysler og interesser. Takke meg til et aktivt liv med pelsdotter som får meg opp av sofaen, uansett om det blåser og regner eller sola skinner fra skyfri himmel. Ville ikke byttet dem bort for alt i verden.


Flere valpekjøpere har ringt eller sendt mailer og mange av dem kommenterer at jeg tenker som dem. Hundenes beste og ikke bare valper=penger, for jammen er valper=mange penger ut også. Utrolig hva man gjør når man brenner for noe. Poenget med avl er jo å lage noe som er bedre enn foreldrene. Det er ikke alltid man lykkes, men med best mulig utgangspunkt så skulle man komme langt. Lengre enn om en bare tar det som er nærmest og mest bekvemmelig.


Det er det samme med fotografering, om man ikke legger igjen litt av sjela si så blir bildene bare middelmådige. Noen ganger holder det med middelmådige bilder, men skal en formidle noe med litt innlevelse så må en bruke litt tid på det og ikke minst ha godt nok utstyr til å kunne få et bra resultat.  Et kompaktkamera blir aldri så bra som et speilrefleks kamera.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...