onsdag 19. februar 2014

Fornøydskalaen og Markel Meitemark


  • Hva ville du gjort hvis du kunne gjøre akkurat hva du ville EN dag?
  • Når opplevde du den beste dagen i ditt liv?
  • Hva er det beste noen har gjort for at du skulle få en bra dag?
  • Hva er det viktigeste du har gjort for å gi andre en god dag?
  • Hva er det minste du kan gjøre for å klatre oppover på fornøydskalaen?

Fridager da skal man suse litt og ikke være like effektiv hele dagen, og i dag var jeg veldig effektiv tidlig på dagen og ikke fult så mye annet enn kos etterpå. Siden det er foreldremøte på skolen i kveld, så blir det liksom ikke så mye ut av noe. Men med en lang tur på vel en mil, så kan en vel tilbringe litt tid i sofaen uten å få dårlig samvittighet.

Alle steder er det sånne Markel Meitemarker, sånne folk som det er umulig å få noe fornuftig ut av, eller få dem til å ta ansvar for hva de har gjort eller sagt. Sånne Markel Meitemarker som snor seg unna alt og skylder på alle andre. Sånne som sier en ting og mener noe annet og gjør det tredje. Alle har vel vært på fisketur og fisket med meitemark som agn, da får en se hvor enkelt der er å få den på kroken. Da må man være virkelig bestemt og rask, kanskje litt hardhendt i tillegg. Sånne Markel Meitemarker utnytter ikke kompetansen som finnes, men lar heller andre meitemarker gjøre jobben som de ikke har noen anelse om hvordan skal gjøres. 

Så kommer jeg til poenget med fornøydskalaen. For å ha et bra liv må man være fornøyd. Jeg lar meg sjelden imponere, for det er alt for mange Markel Meitemarker som gjør ting de ikke kan, ikke har peiling på eller det aller minste snev av fornuft i hva de foretar seg. For å øke min livskvalitet så har jeg kuttet ut aller Markel Meitemarker i mitt liv. Jeg engasjerer meg ikke i hva sånne Markel Meitemarker gjør og jeg tier stille med hva jeg vet. De vil jo ikke høre av likevel, så hvorfor bry seg? Jeg gjør som jeg vil, sier det jeg mener og står for det etterpå. Stort enklere enn det kan det ikke bli. For vi er hver og en av oss selv ansvarlig for å få ett godt liv, en kan ikke sitte med hendene i fanget og håpe på at det skal komme bort noen som kan jage avgårde Markel Meitemark for deg. Det er så alt for mange som forventer å komme til et dekket bord og ikke vil legge to pinner i kors for å få det til selv. 

Vi kan alle gjøre akkurat det vi vil en dag, det er bare konsekvensen som forandrer seg utfra hva vi gjør. 
Den beste dagen i mitt liv håper jeg på at jeg fortsatt har tilgode å oppleve.
Det beste noen har gjort for at jeg skulle få en bra dag, var å bli med meg på fjelltur om høsten. De eneste som har blitt med meg på fjelltur er de tre barna mine. Selv etter at de har blitt store så vil de bli med på fjelltur. (Kanskje det er nista som frister?)
Det viktigste jeg har gjort for at andre skal ha en god dag, er vel å være der om de trenger meg. 

Hva er det minste du kan gjøre for å klatre på din fornøydskala? Du trenger ingen andre til det...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...