søndag 30. mars 2014

Ansvarlige hunder


På sognafaret er det ansvarlige hunder som plukker opp vinterens etterlatskaper nå som snøen forsvinner fra plenen. Hele seks bøtter med møkk ble det i dag. Mye av plenen ble raket og hundegården ikke minst. Mye som må fjernes der når det snart kommer små valper dit som spiser på alt som er og gjerne svelger ting. 


Nå er våren kommet med mange varmegrader i dag, så da var det bare å brette opp ermene og ta tak i vårrengjøringen ute. Fjerne alt som ligger igjen der snøen har vært, som ikke skal være der. Kaste det i søpledunken med en gang så en slipper å ta det igjen en gang til.


En vet det er vår når gåsungene kommer på silja, nå er det bare å titte etter hestehoven også. Tipper den er rett rundt hjørne hjemme hos oss også nå. Andre steder er den vel snart avblomstret.


Hver årstid sin sjarm...


Tessy tar livet med ro.


Siden det var så fint i sola i går så fant jeg ut at jeg skulle ta en klipp av dem. 


En etter en så stiller dem opp på rekke og rad, klare for å bli dullet med. De tar alt som kos dem, om det er kos, klipping, børsting eller kloklipp. For å få sånne hunder må du ha lagt grunnlaget fra de er valper.


Det ble bare grovklipp ute i dag av ører og halsen. Siden jeg ikke er på utstillinger når jeg har valper så blir det ikke utstillingsklipp på noen av dem.


Ikke noe problem med stell når en har så medgjørlige hunder.


Til slutt var det Mounty sin tur.


Etter å ha tråkket rundt i hundemøkk både på plenen og i hundegården var det kjekt å kunne ta seg en runde på jordet der det fremdeles er snø. 


Denne lille krabaten reddet jeg fra snøen og ut på jordekanten der det var bart. Kanskje den klarer å bli sommerfugl...


Nå som snøen forsvinner så fort så er jeg litt usikker på hvor jeg skal holde valpetreffet i år. Kan hende det blir så tørt i skauen at det ikke går ann å grille... men en løsning blir det helt sikkert!


Nå står det vann i skiløypa, så nå er det definitivt ikke noe håp om mer skiturer der i allefall.


Mounty


Mounty er hoppende glad for hver gang han skjønner at det er tur om å gjøre. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...