tirsdag 25. mars 2014

Arbeta jæklar, i graven skal Ni hvila!


Innimellom føles det litt sånn... ja med søle ute og hunder som elsker å løpe så søla skvetter til den store gullmedalje. Ja da blir det liksom litt fånyttes å gjøre reint inne. Godt det er sånn nogenlunde reint i valpekassa, men til tider er puppene ganske grå... Det hindrer ikke valpene i å forsyne seg grådig når Lady innfinner seg i valpekassa etter dagens tur.


I dag er valpene to uker og alle sammen har åpnet øynene sine. Knall blå små glugger som titter på en når en tar dem opp fra valpekassa.


Når jeg lager middag, da legger ikke Lady seg ned i valpekassa. Skal valpene har mat da, så får de pent spise av de puppene de når opp til! Sånn er det med den saken.


Det er ikke alle som er like interessert i mat, de spiser til de blir mette, så legger de seg til å sove.


Gjerne oppå en annen så de får hodepute.


Ørene har etterhvert fått store sprekker, så nå reagerer de når vi kommer inn på kjøkkenet. De krabber nærmere Lady når hun ligger i ene enden av kassa og piper dem til seg.


Løkene som var i bøtta jeg kjøpte har begynt å blomstre, snart er det full flor på alle sammen.


Sånn markekur er ikke særlig godt altså! Blæ!




* *

I dag var det på tide med valpenes første markekur. Det falt ikke veldig godt i smak for å si det sånn. De ristet på hodet og prøvde å sputte den ut igjen.


Kloklipping for andre gang og valpene ligger rolig på ryggen. Når de er så små bruker jeg en stor negleklipper. Klotanga blir litt i gøvste laget til de bitte små potene.


Så er det viktig med mye kos når de har vært så flinke og liggi rolig så jeg har fått klippet alle fire beina.


Kos er godt altså!


Det er ikke mye aktivitet som skal til før valpene sovner igjen. 


Etter middag så ble det tur i skauen på alle de store hundene. Det setter de stor pris på, for nå tråkker ikke jeg engang gjennom snøen der det ikke er bart.


Pelsen må vaskes rein i de siste restene av snø som er i skauen.


Så var det slutt på snøen og da buttet det i lyngen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...