mandag 3. mars 2014

Hvem blogger?

Over 4 av 5 bloggere i Norge er kvinner, et nærmest unikt tall hvis man sammenligner seg med resten av verden. Det virker heller ikke som om det er er på vei noen mannlig revolusjon innenfor norsk blogging. Hva blogger disse jentene om da? Jo hva de har på seg og hva de spiser, hvordan det ser ut rundt dem der de oppholder seg, eller hvordan de presser kroppen sin til det ytterste og ikke minst mye svada... Så har vi den andre varianten som tar for seg et dyr eller to de har selv, som f. eks hund, katt, hest. En liten gruppe har også fotoblogger, men det er veldig mye dårlige bilder og helt ordinære bilder der. Sjelden jeg blir veldig imponert over dem. Den siste gruppa er de som tar for seg dagens avisoverskrifter og kommer med egne konklusjoner. 

Jeg har mine favoritter som jeg har linket til på høyre siden, klikk på linkene og se om du også finner noen interessante temaer... det går jo stort sett i hunder da, men ikke alle. Hunder som forteller selv har jeg samlet på siden til Ronja, ja ellers ville det blitt så lang liste om alle var på en side.

Tror kanskje de fleste har en tur på nettet iløpet av dagen eller kvelden. Der har de en egen liste med favoritter de pløyer gjennom for å se på oppdateringer etter sist besøk. Noen er svært aktive og har et nytt innlegg minst en gang om dagen. Noen leser ikke blogger, men de har til gjengjeld utallige nettaviser de pløyer gjennom. 



Jeg følger stort sett svenske blogger og det er stort sett svensker som kommenterer på siden min. Jeg har en følelse av at for norske så foregår alt på Facebook. Der kommer alle oppdateringer og det som skjer i hverdagen, men for svenskene så kommer det et lite blogginnlegg. Det er da mye enklere å finne tilbake til ting som har skjedd i en blogg, på facebook så er opplevelsene stort sett en "døgnflue". 

Sånn før jeg skal legge meg til kvelds så setter jeg meg ned ved data'n og oppdaterer meg på hva folk har gjort om dagen, er jeg ikke så trøtt så klikker jeg på andre sider som andre liker og har linket til. Men stort sett alltid så finner jeg de aller mest interessante sidene når jeg absolutt burde gå på badet for tannpuss isteden. Men da har jeg jo to valg, lese, lese, lese eller vente til dagen etter med å lese mer i den bloggen.  Stort sett så blir det ikke dagen etter, for å si det sånn. 

Før leste jeg masse bøker og mye annet, men etter data'ns inntog, så er det stort sett der jeg leser ting. Skal jeg lese noe annet så blir det i badekaret. Jeg legger meg ikke før jeg er trøtt, så når jeg når puta så sovner jeg. Så der er det helt uaktuelt å lese. Bøker har alt for mange uvesentlige detaljer, alt for mange av dem vet du hvordan de ender før du er halvveis. Er ikke en bok interessant innen jeg har kommet til side fem blir det stort sett lagt bort. 

1 kommentar:

  1. Här i sverige har många bloggare mer övergått till instagram, snabba uppdateringar till en bild.. kul men i längden lite ensidigt... hemsidor försvinner mer och mer för allt händer på facebook numera, tråkigt tycker jag.
    Böcker läser jag alltid och ofta flera på en gång ;)
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...