fredag 29. august 2014

Sopptur


Når papsen er på jobb så tar jeg bare å chiller'n i stolen hans. Noen må jo passe på at den er varm når han skal sette seg der etter middagen er spist.


Når vi har spist middag skal papsen ha stolen sin, så da drar jeg med meg de andre pelsdotta til skauen for å plukke sopp. Eller svamper som de sier i Sverige... jeg er ikke så sikker på at det er lurt å plukke svamper ute. Mamsen bruker svamp når hun koser seg i badekaret om kvelden. I kveld lurte jeg på om jeg skulle hente en kantarellsvamp til henne, men det ville hun ikke ha i badekaret altså! Skjønner meg ikke på mamsen innimellom jeg... Hva kaller de sånne til å vaske seg med i Sverige da om de finner svamper ute? 


Jeg er flink, jeg stopper og snuser bare på disse svampene eller kanskje det er vaskekluter isteden? De andre pelsdottene legger seg ned og ruller seg på dem om mamsen ikke er rask nok til å si at sånt går ikke ann! Men tror du de hører da?


Mamsen spiser ikke sopp, så vi gir den bort. Det er mange som er veldig ivrige i å overta soppen vi plukker, så mamsen må fordele hvem som får så alle får et par ganger iløpet av høsten. Også høsten som ikke har startet ennå engang! Den kommer først om tre dager. 


Dagens fangst. Er vi ikke flinke?

3 kommentarer:

  1. Vi äter svamp allihop här hemma men vi plockar bara de få vi känner igen. Du är allt en riktig fåtöljvärmare du. Sånt gör säkert husse glad. Så snällt att ge bort svampen till era vänner! Du har allt en väldigt snäll matte du... Kramis!

    SvarSlett
  2. Min matte äter inte heller så mycket svamp, men några gånger per år kan det nog bli.
    Sån där svamp som vi tvättar oss med heter tvättsvamp, och den vi har i köket till disken heter disksvamp. :D
    I skogen är det en särskild sorts svamp som heter soppar. På svenska. Väldig tur att vi ändå förstår varann, åtminstone för det mesta. :)
    Kasper

    SvarSlett
  3. Oj hjälp så mycket kantareller ni hittat :D Vi var ute och letade kantareller här förra veckan men inte en enda hittade vi. Får nog erkänna att min matte inte är en vidare bra svampletare ;)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...