onsdag 5. november 2014

Stalla


Lady, Malin, Mounty og Tessy


Siden Ronja har fått løpetid så fikk hun bli hjemme i dag, resten av gjengen fikk seg en tur på Stalla.


Vi parkerte ved bommen, selv om den var åpen siden det er elgjakt. Men jeg har dårlig erfaring med å kjøre gjennom åpne bommer. Det hender de blir stengt gitt...


Lady, Malin, Tessy og Mounty

Selv om været ikke var det store, så regnet det ikke i det minste. Jeg hadde ikke noe lyst til å klatre oppover Holleia i dag, så det ble et flatt sted.


På Stalla er det mange småveier på kryss og tvers, så det er bare å velge en og følge den til den neste.


Det merkes på hundene at det hadde løpt mange andre der, ikke minst både hare og elg.


Vi gikk nå litt utenom veier og stier i dag, Bare å tenke litt over hvor en går så en finner igjen bilen. Ellers kan det bli langt å gå hjem.


Alle dagens bilder er tatt med telefonen, for å teste kvaliteten på bildene i dårlig vær. Godt fornøyd egentlig, men hundene kan ikke røre seg særlig, for da blir bildene uskarpe. Lysforholdene gjorde at kamera valgte lang lukkertid og da blir det sånn.


De var ikke spesielt interessert i å sitte rolig i dag, det var alt for mye nytt og spennende som skulle sjekkes ut.


Se! Det er julenissen! Hvem andre har hvitt skjegg?


Det holder ikke at en sjekker, nei alle må sjekke alt.


Malin ser litt tankefull ut. Når jeg kom hjem fra tur i dag så fikk jeg en forespørsel på flat valper. Og for dere som lurer så har jeg tenkt å ha et kull på Lady til våren, men jeg har ingen anelse om hannhund ennå. Så blank har jeg vel aldri vært tidligere. Litt spesielt i og med at dette blir det siste flatkullet på mange år. Først må Harley få valper, før jeg kan få igjen noen valp etter henne, så må denne valpen bli over to år, SÅ kan det bli flatvalper på med igjen. Så har du lyst på en arbeidsvillig sognafarhund så må du si i fra eller vente en 6-7 år.


Ronja skal til dyrlegen på onsdag for å ta blodprøve for å sjekke progresjonnivået, så det forhåpentligvis blir valper på nyåret. Planen er da å beholde ei jente, men om jeg skal starte for fullt med cocker, eller en annen rase, eller jeg skal bli en sånn som bare har en hund eller to... nei det stadiet er i tenkeboksen ennå. Når en har valper er lysten etter å beholde stor. En lager jo ikke en kombinasjon som en ikke har tro på og kunne tenke seg en valp etter. Når en er på kurs og foredrag så legger en mange planer og en har lyst til så mye. Men så leser en om dyremishandling og vannskjøtsel i media, så har en ikke lyst til å lage en eneste valp til. Så jeg får se hva det blir til. 


Jeg leser endel på hjemmesider som blir oppdatert og når jeg ser bilde av en kallfin hund som har planer om valper, så får jeg lyst på valp. Alltid artig med valper og nye emner av hunder. Uante muligheter å bygge videre på... Kanskje en kan prøve en ny aktivitetsgrein til og med...


Tessy skal ikke bli mor, hun oppfyller ikke mine krav til avlstispe, så hun får fortsette å være kjælegris.


Mye vann i naturen nå om dagen og følger en etter flater på tur så finner man vann! Garantert! Like flinke som ønskekvisten dem.


  Har vel en bitte liten misstanke om at soppsesongen er over for i år...


Mounty


Sogna, noen kilometer lenger opp enn her...


Fine jentene mine det, Mounty var et stykke foran for å sjekke badetemperaturen.


Jeg bare håpet på at det ikke var for gjørmete, så jeg måtte få opp igjen hunder på land etter dukkerten. Man vet aldri med sånne skauvann.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...