søndag 25. januar 2015

Adams matkasse


Når det er vinter da skal det være snø, masse snø og noen kuldegrader.


Da er det bare å ta på seg gode høye sko, dress så en ikke får snø nemme ryggen. La være å ha strikk i håret så en ikke får snø nedover nakken. Så er det bare å base rundt sammen med hundene!


Synd ungene vokser til, så snart er det bare jeg og hundene som baser rundt i snøen om vinteren, aker kjelke og går på ski.


Innerst inne er vi vel alle barn?


Ikke alle trekker det så langt, men snøbasing driver dem med alle sammen.


Greit å børste litt av dem før de tas inn igjen etter en sånn runde. Om de drar inn all denne snøen, så blir det rimelig vått ute.


Det begynner å bli ganske mye snø nå, så nå har en skikkelig vinterfølelse.


Snø smaker godt...


For noen uker siden ringte de fra Adams Matkasse, de skulle begynne å levere på Sokna. Er ikke interessert sa jeg. Det kunne ikke vedkommende som ringte skjønne. Hva skal jeg med middag på døren når jeg avlikevel må handle på butikken? Vedkommende ble litt stille, så kom de gode argumentene:

10 grunner til å velge Adams Matkasse

  1. Du slipper å planlegge ukens middager. Det vil si at du aldri kan spise akkurat det du har lyst på den dagen. For det har nemlig ikke Adam tenkt at du skal spise.
  2. Du slipper å handle hjem maten. Jeg vet ikke hvordan det er med andre, men jeg trenger noe å drikke, noe til frokost og noe til niste, noe å vaske med og noe til å kose meg med innimellom. 
  3. Matkassen leveres til døren. Da må jeg jo være hjemme, ellers fryser varene eller blir spist opp av andre enn meg. Ellers så må jeg jo gi dem nøkkel så de får satt inn varene. I gangen har jeg varmekabler, så det er vel heller ikke helt sunt for middagsmaten?
  4. Du får god, variert og næringsrik mat. Akkurat som det er fantasi jeg mangler?
  5. Nøye utvalgte råvarer av god kvalitet. Skulle jeg ikke klare det selv, det er tross alt snart 24 år siden jeg fikk familie på egenhånd og startet med middagsplanlegging. Hvor tror de jeg kjøper maten henn da? I søppelcontaineren på baksiden av butikke? 
  6. Intet svinn. Alt i kassen skal gå med gjennom uken. Kaster jeg halve kjøleskapet nå eller?
  7. Inspirasjon! Du får prøve mat du ellers kanskje ikke hadde laget. Lager variert mat jeg, står det nyhet på pakka, så kommer det stort sett i handlekurven.
  8. Kunnskap. Mange mener at de har blitt bedre kokker med Adams Matkasse. Skal man bli en god kokk må man ha interessen for matlaging. For å si det sånn... matlaging kommer laaaaaangt ned på min interesseliste.
  9. Mer hjelp på kjøkkenet. Matkasse og tydelige oppskrifter gjør det enklere for flere i familien å lage mat. Det er vel den som kommer først hjem som lager middag?
  10. Bedre husholdningsøkonomi – majoriteten av våre kunder synes matkontoen minsker eller forblir uforandret med en nøye gjennomtenkt matkasse. Godt jeg har så god råd at jeg kan spise hva jeg vil til middag...
Nei jeg så ikke en eneste positiv ting til å gå inn på en sånn ordning...

Men man skal ikke klage før man har sett hva man skal klage på, så en titt på siden for å få eksempel på en ukesmeny...

Oreganomarinerte kyllingklubber med tomat- og couscoussalat
Skinnstekt laks med agurk- og gulrotsalat og aspargesrisotto
Stekt ytrefilet med sennep- og appelsindressing og gulrot- og appelsincouscous
Adams nystekte bacon- og brokkolipai med fetaost og tomatsalat
Røkt blåkveite med sitron- og persillesaus, kokte poteter og råkostsalat

Hva jobber disse menneskene med da som blir mette av slikt? Kun en dag med potet og hva med de to siste dagene i uka da? Faste? ÅÅÅÅåå nei det er nok matkasse til sånn 5-2 diett som var populær sist sommer.  Hva skal man med egen barnekasse? Mine unger har spist hva vi har spist siden de kunne tygge litt annet en grøt og få pupp!

For å få litt syn på saken fra en annen vinkel gikk jeg inn på Godt levert. Eh... nei blir nok like sulten da gitt. Enten så spiser jeg mer enn gjennomsnittet, eller så lever folk på pulver resten av kvelden...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...