torsdag 12. mars 2015

Lyst til å gå på kurs?


Til tross for varme dager så er det fortsatt snø på jordet, men noe snø på valpetreffet om en måned kan jeg nok ikke regne med. 


Dette seminaret har jeg meldt meg på, det tror jeg kan bli veldig interessant. HER kan du melde deg på.

Presentasjon av våre to dyktige foredragsholdere Gry Løberg » Gry Løberg er etolog med en master i Companion Animal Behaviour Counselling fra Universitetet i Southampton. Hun startet firmaet Manimal i 1999 og har siden starten hatt omkring 1 500 hunder på atferds-konsultasjon. Ved siden av konsultasjoner har hun forelest for organisasjoner, høgskoler og universitet i inn og utland. Gry er oppvokst med hund og har selv hatt flere hunder. Hun har drevet med ulike former for hundesport, men fokusert mest på gjeterhund sport. Hun jobber som Jordbrukssjef ved Landbrukskontoret for Drammen, Lier, Røyken og Hurum. 

Mai-Brit Iden» Maj-Brit Iden er seniorkonsulent ved UIB (Universitetet i Bergen) og har blant annet sittet i Kompetansegruppen for mentaltester i NKK. Hun har jobbet mange år hos Fjellanger Hundeskole i Bergen som daglig leder, med bl.a. problematferd hos hunder samt skrevet flere artikler om temaet. Hun er utdannet beskriver/ dommer for mentaltester som Karaktertest, Funksjonsanalyse og Mentalbeskrivelse Hund. Ellers har hun holdt på med redningshund, spor, rundering, lydighet, gjeting, agility og klikker-trening med egne hunder. Holdt flere kurs og seminarer for organisasjoner, hundeklubber, NKK, sporkurs etc. Hun har representert Norsk Atferdsgruppe For Selskapsdyr (NAS) lokalt i Bergen.

 Om tema Stikkord: Adferd, mentalitet, sosialisering og arvelighet, mentalbeskrivelser. Miljøets påvirkning på hunden. Hundeeierens rolle i hundens adferd. Problem adferd og dårlig mentalitet. Gi den enkelte eier en forståelse i hvordan mentalbeskrivelse (MH) kan brukes som avlsverktøy og som redskap for å forstå din egen hund. Lære mer om MH for å kunne si noe om hvordan hundens mentale egenskaper kan utfylle det vi vet om hundens eksteriøre egenskaper og helse. Gi oppdrettere en forståelse av hvordan MH-beskrivelse kan brukes som verktøy i avl. For den enkelte eier er det en god anledning til å bli bedre kjent med reaksjonsmønsterethos sin egen hund. Det gir et godt grunnlag for å velge innlæringsmetoder og sparer bådefolk og dyr for mye prøving, feiling og sikkert en del frustrasjon. Det kan også gi nyttige ideer om hva dere kan gjøre sammen, og hva dere med fordel kan la være..


Absolutt et kurs som du lærer mye på om du vil prøve deg i ringen.


Tipper din lokale hundeklubb har programmet fult for våren også, ta en liten søk rundt på nettet og la deg inspirere. Ikke noe er så gøy som å finne på noe med hunden din. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...