søndag 5. april 2015

Så er det over


Denne påsken er over snart, amerikafarerene kommer hjem i morgen og Merethe skal kjøres tilbake til Åråsen. Ikke vant jeg noe vesentlig i Lotto heller, så jeg må pent nok tilbake på jobb på tirsdag jeg også. 


Merethe har hatt reine hotell tilværelsen i påsken, storkost seg med hunder og fotoapparat. Overgang for Tessy igjen nå med bur isteden for dobbeltseng.


Hundene er nok godt fornøyd med at hverdagen starter igjen, så de får ligge i ro på formiddagen og sove mens vi er på jobb og Patran på skolen. I påsken så har det stort sett blitt langtur på formiddagen. Det har vært solskinn, men litt skyer så det har vært greit å lee seg litt når en er ute. Ikke bare sitte rolig med nesa i sky for å bli brun.


At klokka er stilt en time fram har en ikke merket så mye til nå som en har hatt fri avlikevel. Men det har jo blitt endel seine kvelder og ikke minst seine morgener, så det kan nok bli hardt med vekkeklokke tirsdag morgen. Kan ikke si jeg gleder meg nei. Men om 18 år kan jeg kaste vekkeklokka! Jeg skal nemlig ikke jobbe en time mer enn jeg må!


Når Malin hadde vært med Merethe på denne runden i skauen var hun stiv som en stokk om kvelden. Det var ikke tungt å gå, for hun løp oppå skaran hele tiden, det gjorde derimot ikke Merethe. Spent på å se om Malin blir bedre når det blir sommer og varmt, ellers går det vel bare en vei. Det blir sånn når en har brukshunder som som ikke sparer seg, men gir alt de har hele tiden. 


Neste uke er det spådd mange varmegrader, så da blir det nok ikke flere sølepytter å ta isbilder av.


Kan vi bade? Kan vi ? Kan vi?


Nå nærmer løpetiden til Lady seg med raske skritt. Var ett blod drypp på golvet i går, men uvisst hvilken av dem det hadde kommet fra, for det er ikke kommet flere ennå. Men Mounty passer godt på og holder oversikten. 


Det skal bli kos med valper i hus igjen. Ser mange rundt på nettet legger ut bilder av valpene sine og hvor raskt de vokser til. Vups så skal de leveres.


Jeg har så smått startet opp med å tenke på tema på navnene til valpene. Tar en stund å finne noen som passer, og ikke minst mange nok fine navn innen temaet. Flatene får jo stort sett mange valper, så en må han noen å velge i. Lady blir 7 år til sommeren, så det er ikke sikkert det blir så mange valper som de to foregående gangene.


Litt rart å tenke på at dette blir det siste flatkullet mitt på mange år. Lady har nå sitt tredje og siste kull og Tessy har jeg ikke tenkt å ha noe kull på. Så da får jeg kose meg med cocker kull noen år. Jeg skal ikke beholde fra noen av kullene i sommer, jeg håper på å kunne gå ned i antall hunder på sikt. Men så dukker det sikkert opp noe uimotståelig sånn plutselig, så en skal vel aldri si aldri. Noen ganger blir det født en valp, som en bare vet fra første stund at denne kommer jeg nok ikke til å selge...


Da er det godt en har så stort hus og bor sånn til at en har plass til å beholde denne unike valpen, som ingen valpekjøper fortjener. Det er ikke til å komme fra at uansett hva en valpekjøper lover, så skal en være sikker på noe, så må man gjøre det selv.


Men det er utrolig mange dyktige valpekjøpere som får til utrolig mye med sin valp, og setter seg mye høyere mål enn det jeg gjør med mine hunder.


Men plutselig så dukker det opp en som bare er helt usalgbar!


Det må være mangel på valper nå, for jeg får stadig telefoner om folk som vil ha valp både flat og cocker. Enda jeg ikke har annonsert andre steder enn på hjemmesiden at jeg har planer om kull. Desto større grunn til å være skeptisk til hvem man selger valper til. Magefølelsen må være på plass.


Mounty og jeg skal på kurs over påske, bare for å finne på noe. Det er utstillingskurs i Hønefoss som går over tre torsdager. Blir bra å komme bort litt hjemmefra når det drar igang med løpetider her. 

Minner om valpetreffet 12.april kl 12 for dere som har anledning.


1 kommentar:

  1. Hoppas att ni haft en Glad Påsk med fint väder och god mat!

    BELLA med matte

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...