onsdag 29. april 2015

Snåsamannen


Om du skulle lure så er det fortsatt snø helt øverst mot skauen.


Men stort sett så er det bart her også nå.


Med sånne utskeielser på dagens tur, så er det vel på tide med et bad. Siden alle jentene er ferdige så si i alle fall, med løpetiden så badet jeg dem alle sammen i kveld. Nå ligger dem til tørk rundt ovnen og venter på nye utfordringer.


Imorgen er det kurs med Mounty igjen, så plukker vi opp Merethe når vi drar hjem igjen. Siden det er fri på fredag så tenkte jeg kanskje at Patran kunne bake sjokoladekake og boller. Ikke ofte det er kake her i huset. Spørs om jeg må fram med saksa i morgen så de får av seg litt tjafser på både ører og halsen. Halene har blitt riktig så lange de også. Selv om en ikke skal på utstilling, så kan da hunder se ut som flater og ikke som noen pelstroll. 


På mandag var det en dokumentar om Snåsamannen på TvNorge. Nåja dokumentar var vel å ta litt hardt i. Jeg har ikke noe forhold til denne synske healeren, og ble slett ikke noen klokere etter dette programmet. Det kom jo ikke fram et eneste konkret tilfelle, alt var bare svada. 


Jeg har egentlig litt sans for sånne typer folk, jeg tror noen har evner til å se ting andre ikke ser. Tar vekk plager og sånt, men det er mange som sier de kan som slett ikke kan. Snåsamannen imponerer ikke meg. Men Marcello Haugen derimot, er mye mer åpen om ting og ikke minst myteomspunnet. Han leget og rettledet, og ble berømt for sin overnaturlige begavelse langt utenfor Norges grenser. Han var født i 1878 på Kongsberg.


Gjett hvem...


Nesten hver eneste tur så skal Malin dra med seg en pinne hjem, noen ganger minner de mest om tømmerstokker.


På fredag er det ny måned, da starter den siste vårmåneden... og ikke minst, mai er det samme som mange fridager. Synd 17. kommer på søndag, da "går vi glipp av" en fridag. 17. mai for meg betyr ingen ting. Har ikke skjønt hvorfor vi skal gå i tog med flagg og rope HURRA! Hvorfor vi skal feire noe som ikke skjedde da, men en som kun hadde en intensjon om å få til noe. Ingen rojalist eller nasjonalist her nei. Nå har det gått så langt på Sokna at det ikke er nok unger til å spille i korpset, så nå har "et glupt hode" funnet ut at alle skal gå med rytmeinstrumenter foran i toget. 


Hvordan i all verden kan man spille nasjonalsangen med verdighet med dette utvalget her? Nei da kan en drite i hele greiene spør du meg.


Hvordan 17. maihelga blir er uvisst, for Merethe har eksamensoppgave som skal leveres rett rundt hjørnet da. I og med at hun er på praksisplass i 6 uker samtidig, så er det greit å prioritere å levere en bra eksamensoppgave fra praksisen isteden for å komme hjem den helga. Men om hun vil hjem så henter jeg henne gjerne jeg. Men man må være litt rasjonell også.


Det er litt i tidligste laget å se om Lady er drektig ennå, men vi krysser fingre og poter. Er nok ikke lenge før Ronja får løpetid heller, for nå har Mounty begynt å sjekke. Ronja husker fra forrige løpetid og legger seg på ryggen til han har sjekket ferdig. Ellers vipper han henne rundt og det er ikke like behagelig for en som er så mye mindre enn han. 


Ingen sak å pløye når en har så god hjelp.


Når en skal sjekke pløyinga, så må man jo smake på jorda.


Mounty strekker ut


Ute på jordet er farten betydelig høyere på han




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...