søndag 5. juli 2015

Urbane Totninger



Urbane Totninger har holdt på noen år. Høsten 2006 begynte Gustav og Paul å snakke om å samarbeide om et show. De hadde etablert seg som komikere i Oslo, og etter ulike samarbeid og show på hver sine kanter, hadde de fått lyst til å vende tilbake til røttene på Toten. Etter påvirkning fra Østre Toten kommune og Grethe Steensen falt valget på Kapp, for å ta opp sommershow-arven etter Vazelina Bilopphøggers.

Gustav og Paul fikk med seg favorittskuespilleren Sverre Fredrik, favorittbandleder Torbjørn, favoritt-trommis Håvar, favorittbassist Lewi og favorittgitarist Jon Anders. Videre gjennomførte de en storstilt audition for å finne fram til den beste gromjinta, som selvsagt ble Ida Marie. Gjengen var komplett, og de kjørte på med det første ”Urbane Totninger” sommeren 2007.

Dette showet ble en umiddelbar suksess, folket strømmet til teltet ved Melkefabrikken, og med flere ekstraforestillinger ble det totalt 8.000 som fikk med seg showet. Gjengen bestemte seg kjapt for å fortsette, og for hvert år har det faktisk kommet flere og flere for å se på. Urbane Totninger har de siste årene vært landets desidert best besøkte sommershow, og sommeren 2014 var publikumstallet hele 30.100!

Vi har aldri sett showet tidligere, så i år fant vi ut at  vi skulle kjøpe billetter. I dag er billettinntektene dedikert til FORUT



1 kommentar:

  1. Det var en utflykt det. Så många fina djur. Jag gillade korna och tuppen bäst!

    BELLA med matte

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...