torsdag 20. august 2015

Lean on or off


Lean i prosjektgjennomføring – oppnå økt lønnsomhet gjennom flyteffektivitet
I dag benytter flere prosjektbaserte virksomheter fra ulike bransjer Lean prinsipper og metoder for å få økt lønnsomhet i prosjektgjennomføringen. Ved å arbeide med effektiv planlegging, flyteffektivisering og kvalitet øker verdiskapningen i prosjektgjennomføringen.


Lean er i dag verdens mest brukte metode for effektivisering og optimalisering gjennom hele verdikjeden. Lean handler om å skape merverdi for kundene gjennom å eliminere sløsing, øke effektivitet, kvalitet og flyt, samt å etablere en kultur for kontinuerlig forbedringer.


Flyteffektivitet handler om å skape en prosess eller et verdiskapningssystem hvor de verdiskapende aktivitetene kontinuerlig trekker prosjektet videre gjennom produksjonsforløpet.


I prosjektgjennomføringen innebærer flyteffektivitet å overlevere riktig prosjektinformasjon til riktig tid slik at alle deltagere i prosjektet får flyt i arbeidet. Flyteffektivitet handler om å få ned gjennomløpstiden for prosjektet som også øker kvaliteten. Det vil si at det skal være minst mulig stopp og unødige prosesser mellom de aktivitetene som for prosjektet er verdiskapende.


I motsetning til tradisjonelle endringsprosesser, begynner Lean arbeidet hos de som kjenner og deltar i det daglige arbeidet. Bred involvering er nøkkelen til gode og varige resultater.


Skal nok bli en spennende høst på jobben når vi skal i gang med sånt prosjekt. Positivt er det iallefall at det blir tatt inn eksterne folk for å prøve å rydde opp litt i rekkene og kanskje litt oppdragelse av noen. Er man riktig heldig så får en kanskje til litt informasjonsflyt om ikke annet.


De har hatt en runde med ledelsen, så i september skal vi som er på neste nivå inn. Etter ryktene i gangen så er de fleste så fed up at det får skikkelig tømt seg med problemene, så får en nå se hva som skjer videre.


Når det er så varmt som nå så blir det ikke så lange turen på hundene om dagen. Da er det greit å ha elva som nærmeste nabo. Der får dem både trim og ikke minst avkjølt seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...