torsdag 22. oktober 2015

La Overskriften Fortelle Hva Innlegget Handler Om


Design? Rettskriving? Kommentere på andres blogger? Bilder? Diskusjoner? Dagens outfit? Korte eller lange innlegg? Og hva bør man IKKE publisere på bloggen? Over 2000 blogger blir opprettet i Norge hver eneste dag, langt over halvparten slutter og legger ned bloggen innen det har gått 2 måneder. Tenk innhold, ikke trafikk. Det viktigste en blogger har er leserne sine, det er som oftest dette som motiverer deg. Det er derfor viktig at du setter pris på leserne dine og følger dem opp når de har spørsmål. Ved å kommunisere med andre bloggere utvider du nettverket ditt og det vil helt sikkert motivere deg til å blogge videre. Vær tålmodig, blogging er som mye annet det er sjelden suksess kommer over natten. Det viktigste for meg er å finne min egen stil, uten å være for mye opphengt i sjanger. Er det bra nok det man leverer, så kommer leserne.


Noe av det viktigste du kan gjøre som en blogger er å ha jevnlige oppdateringer. Uansett hvordan man vrir og vender på det og hvor mange lesere man har kommer det alltid tilbake til innholdet. Man blir ikke en bra blogger uten å virkelig skjønne hva blogging er, hva folk liker med det og ikke minst hva du selv liker ved det. Hvis man leser mange blogger selv er det lettere å finne inspirasjon og ikke minst forstå hva som får folk til å legge igjen en kommentar og komme tilbake. Du skal på ingen måte drive å spamme ned alle blogger du er innom iløpet av en dag. Du skal ikke engang legger igjen blogg adressen din i selve kommentaren. Du skal fokusere på å kommentere innlegg du har meninger om og konsentrere deg om å skrive bra og ikke minst uten skrivefeil. Liker folk kommentaren din vil de klikke seg inn å besøke bloggen din. 


På denne måten er det større sjanse for at de faktisk vil like bloggen din også. Siden kommentaren din har forberedt dem på hva som vil møte dem. HVIS man skal reklamere for noe er helt klart måten å skrive det som redaksjonelle artikler hvor du forteller leserene dine at du får betalt for dette innlegget. Du burde også aldri omtale produkter og tjenester som du ikke står for. Din troverdighet er det viktigste du har ovenfor dine besøkende.Å oppdatere med nye bilder er viktig! Hvis du fortsetter å f.eks bruke bilder fra sommerferien blir det kjedelig å lese. . Har du tenkt på hvorfor du ønsker å blogge? Du er kanskje ikke klar over det, men har du en god plan for hva du ønsker å gjøre, kan det være smart å likegodt starte med ditt eget domene fra første stund. Lag deg et mål som passer deg og din livsstil. Skal du lykkes med å bygge en vellykket blogg må du være konsekvent i dine blogg rutiner.


Sett deg et mål for hvor ofte du ønsker å blogge, og prøv å hold det målet så godt du kan. Det er bedre å starte i det små, for så å bygge seg opp. En blogg skapt med liv, får folk mer engasjerte og ivrige etter å lese det du skriver.


For mer liv og glede, bruk bilder og historier for å engasjere dine besøkende. Studier viser faktisk at jo mer tekst vi har fremfor oss, jo mindre lystne blir vi på å lese. Tenk deg hvis avisen hadde tekst på langs over hele siden…

…hadde du blitt motivert til å lese det?


Tenk på dette neste gang du leser en avis eller et magasin. Og spør deg selv om dette er enkelt å lese, og hvorfor. Blogging er en flott mulighet til å få uttrykke seg.


Du har rett til å si din mening og bli hørt, og blogg kan være en fin måte å få sagt det du vil. Samtidig er blogging kreativt og gir deg god trening i å skrive. Hvis du angrer på et innlegg, kan du skrive et nytt innlegg der du beklager. Lag en lenke til hovedinnlegget, som du ikke sletter. Hvis det du skriver ikke er noe du ville ha delt med din verste fiende på den ene siden eller foreldrene dine på den andre siden, ikke legg det ut. Internett er åpent for alle, så det du skriver vil også kunne leses av alle. Ikke oppgi for mye personlig informasjon. 


Fokuser mer på de positive og mindre på de negative kommentarene. Ikke gi oppmerksomhet til de som skriver stygge kommentarer. Du kan også velge innstillinger på bloggen som gjør at du kan velge hvilke kommentarer som publiseres. Ikke legg ut bilder av deg selv hvis du ikke tåler både positiv og negativ tilbakemelding. Skriv gjerne når du er sint, men vent med å publisere til du har roet deg og lest gjennom innlegget på nytt. Da er det mindre sannsynlighet for at du publiserer noe du angrer på i etterkant.


Vær positiv og ha det gøy med bloggen, da er andre positive tilbake


Å blogge gjør du fordi du har lyst, ikke fordi du må. Det er ikke leserne som bestemmer når og hvordan du skal blogge, gjør det på din egen måte.


4 kommentarer:

  1. Ser skönt ut med allt vatten att plaska i på skogspromenaderna... Kramis!

    SvarSlett
  2. Intressant det du skriver om och jag kan hålla med i mycket av det men inte allt. Jag bloggar för min skull på min blogg och på hundarnas sida för att marknadsföra dom, alltså vill jag att andra ska se vilka bra hundar jag har ;) Ett annat bra tips är att inte ha för långa inlägg, bloggläsare är lite lata och gillar korta uppdateringar.. gör hellre två kortare inlägg än ett långt!
    Önskar dig en fin fredag och en trevlig helg!
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...