mandag 2. november 2015

En Bloggers Liv


De bloggene en er ofte innom har jeg lagret som bokmerker, og plutselig så blir de borte. Da gjør en seg noen tanker. Hvorfor blir den ikke oppdatert lenger, har det skjedd noe? Kanskje bloggeren har vært i en ulykke, er alvorlig syk, eller rett og slett død. Eller er det så enkelt at blogginteressen ikke er der lenger. Man blir liksom litt nysgjerrig på disse ukjente, som en får et glimt inn i livet og sjelen til. Noen blogger veldig åpent om livet sitt, mens andre holder en lav profil og krydrer med mange bilder isteden,


Som blogger er det enkelte situasjoner og ting i hverdagen som gjentar seg. Endeløse mailbokser og regnskapsføring hører kanskje mest til toppbloggerne, men det er mange ting vi mindre bloggere også opplever. 


...du har med deg kamera overalt. Det kan dukke opp en situasjon hvor du får fine bilder eller noe interessant du kan blogge om, så derfor ser du sjelden en blogger uten kamera. Eller en mobiltelefon som du har kjøpt kun fordi den har bra kamera. Da kan du bruke den som backupløsning.


...du lar deg inspirere av alt du ser. Som blogger er man alltid på jakt etter nytt og spennende bloggstoff og da trenger man inspirasjon. Et antrekk man ser på gata, en magasinforside i bladhyllen på Narvesen eller et utstillingsvindu i en butikk, alt kan brukes som inspirasjon! Jeg bruker stort sett hundene og naturen. Noen ganger når man ser på bildene om kvelden så dukker det plutselig opp en historie. Og når fantasien først tar tak, så bærer det ofte virkelig avgårde. Håpet er jo at du koser deg litt med det, og kanskje får deg en god latter.


...du har en lang liste på dataen med ting du kan blogge om. For å ikke glemme gode ideer man kommer på må man lagre det et sted! Kanskje har du også et lite bildegalleri på telefonen med ting du har sett og latt deg inspirere av? For ting blir fort glemt og det er ikke sikkert en kommer på det igjen. Da må en ha noen stikkord så en kan bruke dem en kveld en har litt lite inspirasjon.


...du elsker høsten og vinteren, ikke på grunn av kulda eller snøen, men på grunn av alle detaljene i naturen Det sier seg jo selv at som blogger er lys veldig viktig for å få gode nok bilder, og når timene med godt lys blir færre er det også vanskelig å levere på den fronten. For å få godt lys går man da gjerne ut og fryser fingrene av seg for de gode bildene isteden for å få halvveis god kvalitet innendørs. Sånn er det bare! 


...venner vet allerede hva som har skjedd siden sist fordi de har lest bloggen din. Det har skjedd så mange ganger at venner og familie allerede vet hva jeg skal si fordi de har lest om det på bloggen. Det er jo bare veldig hyggelig at de leser bloggen min, men da har jeg så lite å fortelle om!


...det verste som finnes er når nettet er nede eller går veldig tregt. Å ikke kunne blogge fordi nettet er nede er så kjedelig! Det samme gjelder tregt internet, det er SÅ frustrerende å vente en liten evighet på at bildene skal lastes opp! Da er det bedre å ta seg en tur ut med hunder og fotoapparat  for å ta noen flere bilder og håpe på at forbindelsen bedrer seg til neste gang en har tenkt å blogge litt.


...når du starter å gjøre deg klar timer før du skal ut på noe fordi du både må gjøre deg klar, ta bilder og blogge om antrekket. Denne her skjer ikke meg ofte! Skal jeg ha noen antrekks bilder så skjer det heller at jeg pynter meg litt når jeg skal ta oppstillingsbilder av hundene. Blir det noen bra bilder så blir de brukt, ellers bruker jeg bare bildene av hundene og later som jeg ikke skulle ta noen bilder av meg. DET kan jo ikke du vite når du leser bloggen.


...du kjøper inn ting som kanelstenger, krydderurter og annet småtteri som kun skal brukes for å gjøre bildene litt kulere. Hvor mange ganger har det ikke skjedd at du kanskje ikke egentlig hadde hatt brukt for å kjøpe enkelte ting men likevel bare MÅ ha det fordi det ser kult ut på bilder? Krydderurter og kanelstenger kan man jo bruke i mat da, så helt forgjeves er det ikke! Men Halloween nips og annet er slett ikke brukende til noe annet enn å lage bilder fancy.


...du tenker konstant på nye ideer til blogginnlegg. De beste ideene kan jo komme hvor som helst, og jeg tenker ofte på blogginnlegg om kvelden før jeg legger meg eller mens jeg sitter på jobb og det dukker opp en pussig episode, eller noen forteller noe som setter fantasien min i sving.


...du blir oppgitt hvis du er på noe som tar lengre tid enn forventet og bloggen ikke har blitt oppdatert for dagen. Den følelsen slipper du om du har laget et innlegg eller to i forkant! Særlig når du vet at du ikke rekker det.


...du har pinlig mange bilder av deg selv på dataen din. Denne trenger vel ingen nærmere forklaring, alle bloggere har et forholdsvis stort lager av selfies liggende.


...du alltid kan finne ut av hva du gjorde for flere år tilbake i tid. En av de store fordelene med å være blogger er at man har et online-arkiv med stort sett alt du har foretatt deg de siste årene.


4 kommentarer:

  1. Visst känns det både lite oroligt och trist när en blogg helt plötsligt bara tystnar, utan att bloggaren säger varken hej då eller ger en förklaring.
    Men - när jag läser dina tankar om bloggande får jag nästan dåligt samvete. Så ambitiös som du är jag sannerligen inte, och det märks förstås också.
    Men din blogg - både den här och den du tidigare hade om Ronja är så fina. Bilderna är fantastiska, och dessutom skriver du både fint och intressant.
    En blogg att tycka väldigt mycket om!
    Berit E

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk ;) Hyggelig at noen setter pris på jobben jeg gjør :)

      Slett
  2. Jag tycker absolut att det är så kul att både följa din och dina hundars vardag i bild och ord. Husse har lite problem med vissa norska ord, men då brukar jag säga: titta på de fina bilderna så förstår du nog... Kramis!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott, kanskje googel treanslate kan ordne det som ikke er så enkelt? ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...