torsdag 3. desember 2015

Sniff å Snute

Sognafarets første sponsoroppdrag!


Når vi var hos Sniff å Snute på onsdag så fikk jeg i oppdrag å teste ut en sjampo for hunder som er litt avhengig i å ha en bra pels. Visuelt. På produsentens hjemmesiden leste jeg litt om produktet før jeg satte igang.


Siden Ronja virkelig trengte en vask, så ble det bading allerede samme kvelden.

Hundesjampo 125 ml / 250 ml Innhold : Vann, sulfatsåpe, havsalt, eteriske oljer fra einer og sibirsk edelgran (norsk)


En aktiv sjampo med rensende egenskaper som gir ren hund og blank pels. De eteriske oljene gir et naturlig løft og gjør at pelsen holder seg ren lenge. Såpebasen er en mild sukkertensid (plantesukker) og er en av de mest skånsomme på markedet.


Brukerveiledning:

Pelsen gjennombløtes med lunkent vann før Neo hundesjampo masseres godt inn i pelsen. Skyll deretter godt med lunkent vann. Om pelsen er svært skitten kan behandlingen gjentas. (Mengde sjampo må avpasses etter lengden på pelsen og størrelse på hunden.) Sjampoen er ikke konsentrert. Den kan blandes direkte i hundens vaskevann. Det er stor forskjell på hunder både i størrelse og på hundens pelslengde. Det anbefales å prøve seg frem men vi anslår at en flaske holder til ca 6-8 hundevask. Stor flaske holder til ca 12-16 vask.


Det sier produsenten, så går vi over til hva jeg mener om denne sjampoen. Sjampoen har en seigtflytende konsistens som lukter sterkt av skikkelig god gammeldags skau! Jeg ble litt skeptisk, for med 5 nybadet hunder med så mye skau, så trenger en ikke vaske med grønnsåpe i heimen til jul. Jeg tok en mengde på størrelse med en 5-krone i hånda og gnei dem mot hverandre før jeg maserte det inn i pelsen på Ronja. På bildet her er Ronja innsåpet i sjampo, som du ser så skummer den så si ikke. 


Sjampoen var veldig enkel å skylle ut av pelsen, og allerede når den var våt så var den god og myk. Lukta av skau forsvant etterhvert som hunden tørket.


Når Ronja var helt tørr var pelsen tilnærmet luktfri. God og myk uten tugger. Pelsen fikk mer fylde, så den er absolutt noe å benytte seg av om du skal på utstilling og hunden er litt snau i pelsen etter nedrøyting. En tur i skauen  medførte ikke en haug med kvister og annet rask med hjem. Det var ikke noe problem å klippe pelsen etterpå med maskin eller saks. 


Konklusjon: Siden man trenger så lite av sjampoen så er den veldig drøy i bruk. Jeg brukte dobbelt så mye sjampo på flaten som cockeren. Den intense lukten ble borte når hunden tørket og det luktet bare reint. Stor fordel, for enkelte sjampoer så lukter det "blomstereng" i flere dager etterpå. Sjampoen er enkel å skylle ut, det er en stor fordel når man har mange hunder, for selve innsåpingen er bare en liten del av badingen. Du trenger ikke bruke balsam etterpå for å få en smidig pels. Absolutt en sjampo jeg kommer til å gå over til i framtiden. 

Som du kanskje har gjettet, det er på tide at du også tar deg en tur til Anita hos Sniff å Snute for å kjøpe din flaske sjampo til din hund. Alle fortjener å være reine til jul!

2 kommentarer:

  1. Det shampot verkar bättre än det jag blir tvättad med. Inte är det kul för en stor stilig hund att lukta viol i flera dagar när man blivid ren... Kramis!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må få Husse til å kjøpe denne til deg :D

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...