tirsdag 22. desember 2015

Valper eller ei?

- Det som skiller en seriøs oppdretter fra en useriøs en, er den genuine interessen for hund som den seriøse oppdretteren har. Ofte er også den useriøse oppdretteren svært glad i hunder, men ikke så mye at hun/han er villig til å bruke mye tid på å lære seg mer om genetikk, linjer, trening, fôring og valpestell.


Om Ronja skal ha valper eller ei er litt uvisst. Jeg har målt henne litt rundt ribbeina og livet, men hver gang jeg har kommet på det så har hun akkurat spist. Det har gått litt i ett på jobb om dagen, så jeg har helt glemt å bestille time til ultralyd. Vi får ta det litt som det kommer i jula, så får vi se om målbåndet strekker seg litt lenger enn til 54. Godsaker i jula er jo ikke ikke noe problem for cockerjenter, så jeg får nyte godterier og sauser, så får hun nyte tørrforet sitt. Nei, jeg skal ikke måle meg rundt ribbeina og magen den kommende måneden! Jula skal nytes!


Om det blir småpelser så blir de født ca 13.januar, så hun bør starte å legge seg ut litt nå utover.


I hele dag var hele regnskapssystemet og ordresystemet nede i hele konsernet, når vi gikk for dagen hadde IT avdelingen ennå ikke funnet feilen så de får nok en lang natt foran seg. Godt jeg har juleferie så kan jeg bare nyte hjemme her. 


Juletreet er tatt inn og klar til å pyntes. Klart det må være så stort at det går til taket, da medfører det at det er litt romslig ellers også.


Da jeg og Patran var innom på Europris når vi handlet julegaver, så hadde dem 50 julekuler. De ble med hjem, så i år har vi bare kuler og lys på juletreet.


Kommer seg kommer seg, men det var mange kuler når en skulle henge dem opp.


Selv om det bare er is og regnvær ute, så blir det litt julestemning når treet kommer i hus. Vi skal feire selve julaften hos nabo'n så det blir ingen pakker under treet her i år.


Lysene er kjøpt på Clas Olson for noen år siden. De har fjernkontroll og går på batterier, så de er ikke brannfarlige. Med 32 lys og juletre plassert i stuevinduet så ser det fint ut utenfra også. 


På VH1 har dem et program som heter Guess the year, mye fin gammel musikk... og du verden hva en husker fra ungdommen bare en hører igjen gamle sanger. Siden Leif er en god del yngre enn meg så har vi noen 10-år som dekkes opp. Jeg er ikke den som hører musikk, annet enn den de spiller på P4 når jeg kjører bil til og fra jobb. Liker stillheten jeg, men innimellom så kan en jo mimre litt...

Nyt jula... God jul!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...