lørdag 2. januar 2016

Geocaching innføring


Det finnes alltid en sti - jeg pleier 
å finne den på vei tilbake...

Hmm... det er da voldsomt så mange som driver med dette her da... Ikke minst mange flotte bilder dem legger ut fra turer. Etter å ha lest Kjersti sin årsoppsummering  Nytt år og nye planer, siden mange driver med denne Geocaching tingen så får vel jeg også prøve. Det bringer meg til nye steder i det minste, og det er jo et mål i seg selv i år. Nye steder.

* *
"Hjemme er man bare på vent, i naturen lever man!"

Registrer deg HER så kan du finne litt informasjon HER om det er mer du lurer på.

Jeg kjenner meg selv ganske godt, så skal jeg være med på dette her må jeg ha noen kjøreregler. Jeg må ha noe å strekke meg etter, samt at jeg har fått utdelt utrolig lite tålmodighet. Jeg må jo gjøre litt utav dette til bloggen, så får vi se hvordan det går seg til. Jeg har i dag funnet min første boks, skrevet min første logg og signert i min første bok. Det førte til at jeg fant ut at jeg måtte ha noen egne regler om jeg skulle involvere meg i dette her.

Målet er 2016, så får det bli en evaluering på om jeg skal fortsette til neste år.
Jeg skal finne 300 stykker i år.

Prosjekt evalueres i desember, med eventuelle nye mål eller nye kjøreregler, eller om det blir et Been there, done that, prosjekt som Bedriftsidrettens TiPåTopp prosjekt.


De finnes i nesten hele verden!

6 kommentarer:

  1. Super hobby, men en viktig ting: Du må ikke logge funnet hvis du ikke finner den, da må du logge ikke funnet. Det kan hende at den er borte, og hvis man da logger at man har funnet den selv om man ikke har gjort det, så "lurer" man andre til å tro at den er der. Og eieren av cachen får ikke beskjed om at den kanskje er borte og at de må sjekke den. Det er ikke noe nederlag å logge "did not find". Og enkelte cacher har høyere vanskelighetsgrad enn andre, og kan derfor være svært vanskelige å finne.
    Anne Karin

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tenkte mest på logget vært der for min egen del. Kan en logge ikke funnet altså? Øvelse gjør mester.

      Slett
  2. Henger meg på forrige kommentator, å logge funn på en boks du ikke har funnet blir helt feil, selv om du eventuelt skulle logge for din egen del.
    Det er ikke så mange viktige regler i geocaching, men en av de er at du må signere loggboka i cachen. Har du ikke gjort det, har cacheeier (CO) rett til å slette loggen din på cachesiden på nett.
    Det er også veldig viktig å logge DNF (Did Not Find), som forrige her skriver. Vi som legger ut cacher er helt avhengig av tilbakemeldinger fra de som er ute og leter, for hvis vi skulle foretatt vedlikehold av cachene våre uten å vite noe, vil vi måtte bruke all tid på det istedenfor å kunne dra ut og lete etter andres cacher. Du logger DNF på samme sted som du logger funn inne på cachesiden, du bare velger Did Not Find istedenfor Found it.
    Håper ikke jeg hørtes altfor streng ut nå, det er på ingen måte meningen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Spørs om jeg får lese litt mer på den veiledingssiden, men skrev i loggen på den jeg fant i dag og logget den på nettet. Fikk ikke til å logge den med telefonen så den viste seg når jeg kom hjem. Så måtte logge den med pc etterpå. Nei da du er slett ikke streng, dette her har jeg ikke noe greie på, så jeg trenger opplæring av dere drevne chachere...

      Slett
  3. Jag har en vän som har hållt på i många år med geocaching, ibland får man hänga på och hämta en och annan, när vi gör något tillsammans, Fortsatt lycka till och God fortsättning på nya året!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er en hobby som en kan drive med når en har tid, og det gjør ikke noe om den ligger død noen måneder. Så da får en prøve det...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...