onsdag 20. januar 2016

Nydelige vinter


Mounty storkoser seg på tur i snø og kuldegrader.

Bilen min har jeg ikke hatt liv i siden lørdag. Godt den cache turen gikk så smertefritt, for når jeg skulle kjøre Merethe på bussen søndag kveld fikk jeg ikke startet. Mandag morgen måtte Leif snu og dra oppigjen for at jeg skulle komme meg på jobb. Godt vi jobber så nærme hverandre. Mandag ettermiddag ble det nytt batteri, men det ble heller ingen start tirsdagmorgen. Ny lader ble kjøpt inn, skikkelig stort dråg som en kan starte bilen med. Da gikk det, men når jeg skulle handle i dag tidlig så startet den ikke.


Men med -25 så er en bitte litt avhengig av at bilen starter. Godt vi hadde hentet en annen bil som Leif skal bruke når han får solgt Land Roveren sin, men AUTOMAT og PIGGFRIE dekk, er ikke min favoritt. Må man så må man. Patran kom seg på skolen med ski, for de skulle ha båldag med pinnebrød og vafler de siste timene av dagen. Buss og ski er ingen grei kombinasjon så da ble det bil. 


Når jeg hadde handlet ferdig på Rema i Hønefoss så gikk brannalarmen, ut måtte vi alle sammen. Det tok ikke så lang tid før det kom en for å si ifra at det ikke var noen brann. Inn igjen å betale og pakke varer, Godt det ikke var så mange kunder på morgenen.


Det ble en lang tur innover ved Saraplassen med pappa når jeg hadde satt bort varer og kledd meg godt. Nesten for godt, for det var adskillig varmere i sola på andre siden, enn her hos meg som vi ikke ser sola på en måneds tid. 


Det var ikke brøytet etter siste snøfallet, men det var helt greit med litt subbete føre innover i skauen. Takke meg til -20 kalde grader, snø og solskinn, enn 0 føre med holke og regnvær. 


Vi gikk en times tid innover før vi snudde. Jeg skulle tross alt rekke å dusje før jeg skulle hente Patran igjen. Ronja og Malin hadde fått en liten runde i skiløypa på jordet tidligere på dagen. Men de vil aller helst ikke ut i det hele tatt når det er så kaldt. Til tross for både strikket genser og teddyfordekken på Ronja var hun ikke særlig lysten på tur i snøen. Men her er det ikke noen pyntehunder, her må de en liten tur ut for å røre på seg om dagen.


Kunne vært greit å hatt med skiene, da hadde en fått litt fart på vei hjemover igjen.


Hundene er ikke så lykkelige når vi er hjemme og jeg tar på dem dekken, men når vi er ute på tur så er det like stor fart som tidligere.


Når vi kom litt innpå høgda var det så mildt at snøen begynte å rase av busketoppene.


Kom dere ut å nyt vinteren! Snart er det mildvær og holke igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...