lørdag 27. februar 2016

Tyristrand stasjon


Tyristrand stasjon er en nedlagt jernbanestasjon på Randsfjordbanen. Stasjonen ble opprettet under navnet Skjærdalen som en betjent jernbanestasjon for ekspedering av tog, reisende og gods i 1867, ett år før Randsfjordbanens åpning i 1868. I 1894 byttet stasjonen navn til Skjerdalen, før den i 1905 igjen byttet tilbake til Skjærdalen. Stasjonen fikk sitt endelige navn i 1918. I 1974 ble Tyristrand nedgradert til en fjernstyrt stasjon betjent for ekspedering av reisende og gods, mens den 1. mai 1982 ble ytterligere nedgradert til en fjernstyrt stasjon uten fast bemanning og bemannet kun for persontrafikk. Endelig nedlagt ble stasjonen på slutten av 1980-tallet. Bygningene er nå leid ut som privatbolig og de er nydelig vedlikeholdt. Den opprinnelige arkitekturen er lite endret og stasjonen er malt i sine opprinnelige farger. Bygningene er nå fredet. Stasjonen ligger 78 meter over havet og 100,89 km fra Oslo S.


Første gangen jeg og Hilde var på leting etter denne boksen, så var den borte. Da var det bare å vente til den som har ansvaret for boksen kom for å ordne den igjen. I dag bød sjansen seg og vi tok med gardintrapp for å kunne komme helt opp til boksen.


Boksen lokalisert, så var det bare å komme seg opp til den. Det er slett ikke alle boksene som er så store og enkle å finne.


Hilde og Patran i aksjon for å få signert loggen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...