fredag 29. april 2016

Artsdatabanken - gjør en forskjell


Artsprosjektet er en stor satsing for å styrke kunnskapen om norsk natur. Kartleggingen av arter pågår over hele landet. Artsdatabankens hovedoppgave er å formidle oppdatert og lett tilgjengelig informasjon om arter og naturtyper. Gjennom innhenting, systematisering og formidling av kunnskap, bygger vi broer mellom vitenskap og samfunn. Norsk rødliste for arter 2015 viser at mange pollinerende insektarter er truet, særlig humler og bier. Stortinget behandlet den 1. mars et representantforslag om en nasjonal strategi for bier og pollinering. Stortinget fattet følgende vedtak: «Stortinget ber regjeringen på egnet måte fremme en sak om nasjonal strategi for å sikre fortsatt mangfold av villbier og andre pollinerende insekter».


Artsdatabanken ble opprettet på et tidspunkt da det hadde tvunget seg fram et behov for en institusjon som kunne skaffe til veie lett tilgjengelig kunnskap om naturmangfold i Norge og som samtidig hadde høy troverdighet og legitimitet.


Når naturmangfoldet skal forvaltes, er det viktig å vite hvor artene befinner seg. I Artskart finner du kvalitetssikret, stedfestet informasjon om arter i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...