onsdag 20. april 2016

Hverdagslivets kvaler


Våren har kommet til "måsasia", april er snart over... hvor blir egentlig dagene av?


Etter jobb på mandag tok jeg med meg fotoapparatet og hundene opp i havna for å sjekke om blåveisen hadde tittet fram. En enslig liten blomst hadde kommet. 


Jeg er så glad for et inngjerdet område så de kan løpe fritt selv om det er båndtvang. Ellers hadde sesongen blitt lang, før det var fritt fram igjen!


Det er litt merkelig at det ikke går ann å se snurten av et eneste levende vesen som flyr inn eller ut av dette huset. Er det sånn at jeg må sette på kamera for at det skal stå å gå når jeg ikke kan sitte på verandaen for å følge med... 


Men med slik iherdig jobbing, så blir det vel snart noen egg der forhåpentligvis. 


Nå er det blitt vår her også, det ligger bare litt snø igjen oppe ved skaukanten på jordet. Hestehovene står gule og strake for å slikke sollys i grøftekanten.


Noe usikker på hvor Lady fant denne gedigne kongla, trodde ikke vi hadde sånne trær i havna.


Alle hundene er storfornøyde med både vær og føreforhold om dagen. Først ruller de seg i snøen som ligger igjen for å bli riktig våte i pelsen, slik at all grus og søle fester seg skikkelig. De må jo for all del prøve å få med seg mest mulig inn igjen. 


Du klarer nok aldri å gjette hva de følger sånn med på... Nei da det renner slett ikke vann i grøfta. Neida det er slett ikke grått og sølete... helt krystallklart!


Mounty er på sparebluss til jeg får knipset ferdig, han lærte fort at han ikke slapp unna når det var kamera i nærheten. Men det er ikke alltid han er like samarbeidsvillig. 


Tessy er litt mer propell, og skal ha med seg hva alle lyder kan være...


Tenk om det var Merethe som plutselig dukket opp bak et grantre?


Når en er på butikken så hender det at en dumper bort i kjøpmenns store tro på mersalg. Men virker det? Ville du kjøpt 2 bokser makrell i tomat fra en bil, isteden for en boks i hylla?


Og apropos bil, så var studenten hjemme i helga. Leif utdanner seg til yrkespassasjer i  Danmark. Tror nok han ser fram til å bli ferdig.


5 kommentarer:

  1. Du er virkelig god på å ta hundebilder! Svarte hunder kan være en stor utfordring, spesielt i bevegelse. Men jeg forstår jo at dine har god trening i å være fotomodeller også... :-)

    Trur nesten våren har kommet lengre hos oss, selv om snøen ikke er langt unna. Fuglesangen er intens om kveldene, men jeg har ikke lagt merke til aktivitet i kassene her enda. Får ta en sjekk imorgen...trur eg.

    ....hva i all verdt er yrkespassasjer??

    SvarSlett
  2. Gott att våren hittat till er också. De svarta gör sig fint mot tussilago, alltså hästhovar. :)

    SvarSlett
  3. Så vårigt och fint ni har det nu :D Så sött ni ligger bland alla tussilagon, gult mot svart är så kontrastrikt :D
    Kottar tycker jag också om att ha i munnen och småtugga på :D
    Nospussar

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...