torsdag 7. april 2016

Linerla er her


I går ble det langtur i skauen, ikke så langt i kilometer... men det føltes veldig langt når en må vabbe i snø til midt på leggen et godt stykke. Jeg tok med meg Lady og Tessy og la i vei innover Strømsoddbygda. Planen var å få plassert ut en cache eller to til, så jeg snart er i mål. Siden alle skal publiseres likt så tar det en stund før jeg får de første loggene regner jeg med.


Jentene gikk pent på rekke og rad i den til tider dype snøen. Ingen av dem ville gå først, men jeg ville i allefall ikke gå først.  Ikke noe flott fotovær, så jeg får ta meg en tur til sommeren å ta bilder ved dammen. I går var det nemlig tåke og regnvær til tider.


Noen forbereder seg på innflyttingsfest med koldtbordservering. Jeg har ikke sett noen som har herpet en buske helt gjennom omtrent. Vertskapet var ikke hjemme, så det kan jo ha vært en stund siden jobben var gjort.


På vei hjem ble det plassert en på slagghaugen etter det gamle jernverket. Må nok vente til snøen blir litt mer smeltet før resten av serien kan fullføres. Litt utpå dagen ble været bedre, så da ble det litt plukking av de få cachene som var igjen i Hønefoss. Men det er lagt ut flere på Sokna i det siste, men jeg har liten lyst til å vabbe i snø for å finne dem når jeg kan vente til det er bart og plukke flere i samme slengen. 


Våren kommer sakte, men sikkert hit også. Det er ikke mange kilometerne lenger mot Hønefoss før det er helt bart. Her er det vått og sølete alle steder, Men det blir nok bedre om det kommer sol isteden for regnvær.


Får litt vårstemning når en hører vannet sildre og fuglene synge av full hals.


Jeg har innsett at det ikke blir flere skiturer i vinter, nå er det bare vann og is alle steder. Hundene setter pris på siste rest av snø, men med så mye søle så gjør det ikke noe at de tar en liten "kattevask" i snøhaugen. Tessy har ikke startet opp på løpetiden sin ennå, så det spørs om jeg må bade dem med shampoo før hun starter. 


Med så mye vann i snøen er det ikke mye hold i den. Hundene sprer potene og sklir avgårde.


Mounty


Elva vokser for hver dag og all isen er borte,


Fossen bruser og har gitt mange liter vann i full fart.


Frøene står i kø for å få lov å lage mange nye granplanter.


Grankongler


Gåsunger


Orerakler
Pollensesongen har startet. De pollentypene som har størst betydning ved allergi i Norden kommer fra tresortene bjørk, or og hassel, fra forskjellig type gress og fra ugressplanten burot. Dette er vindbestøvede planter med lette pollen som kan drive langt med vinden. I tillegg kommer pollen fra Salix (selje, pil og vier). Pollen fra Salix spres hovedsakelig med insekter, ved store mengder også med vinden. Pollenallergi skyldes at man reagerer allergisk på visse proteiner som finnes i noen pollentyper.


Ferdig med å ta bilder nå eller?


Litt andre perspektiv enn en vanligvis tar bilder, blir litt interessante motiver.


Virker ikke som hundene synes det er kaldt å stå i smeltevann. Jeg for min del synes det er iskaldt når skoene plutselig ikke er tette lenger.


Possering


Snart kommer hestehoven... kanskje?


Tessy, Malin, Lady & Mounty ønsker alle en god kveld!

1 kommentar:

  1. Trevligt med alla fina vårbilder även om det ligger kvar en hel del snö. Hoppas ni också får en fin kväll... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...