fredag 13. mai 2016

Go' helg!


Kanadagås som ligger å ruger på eggene sine i Breivannnet.

Nå er det ikke bare helg, det er pinse og 17. mai i en eneste smæle. I og med at jeg har fri på onsdager, så har jeg nesten en hel uke fri fra jobb. Planene er mange, men det er ikke sikkert jeg rekker alle. Men i morgen skal jeg og Patran til Sandefjord for å titte på to valpekull. Leif benytter sjansen til å dra på litt kompisbesøk når han først er hjemme og jeg skal bort en tur.


Kjøpte litt fuglemat når jeg handlet inn til helga, slik at småfuglene skal ha det litt enkelt i sommer når de får unger i redene sine. Jeg satt lenge på verandaen for å prøve å få tatt et bilde av fuglene mens de spiste. Men det var enklere sagt enn gjort. Enten så satt de på baksiden av huset og spiste, eller så hadde ikke jeg kamera innen rekkevidde.


Plamen var å ta bilde av blåmeisen, men den eneste jeg klarte å knipse var kjøttmeisen. Men sommeren er ennå ikke startet, og blir det unger i kassa så skulle det nok bli mange anledninger når foreldrene er matbringere.


Tror kjøttmeisen har rede i en av buskene bak huset, for den er ganske iherdig med å besøke solsikkehuset og meisebollene om dagen.


Det virker som den helst vil ha bollene og ikke den fylte trestokken eller de fylte kokosnøttene. I dag kjøpte jeg både solsikkefrø og peanøtter til dem. Når jeg hadde sånne nøtter i vinter ble de spist opp på et blunk.


Pollenet er godt igang, og verandaen kan vaskes hver dag.


Nå som det har vært så fint vær har vi spist middag ute hver dag. Men i dag blås det skikkelig kaldt, så det var bare såvidt veranda døra sto åpen etter jobb.


Hundene fikk seg en runde i havna, tror ikke de er veldig hugne på noen langtur før til helga etter den runden vi hadde på onsdag.


Opp på Lagmannskollen, før det ble klatring oppover Tyttebærmoåsen etterpå.


Så på onsdag ble det 4 timer på tur med mye oppoverbakker. Det er lov å være sliten da.


Så jeg har ikke dårlig samvittighet for en liten tusletur rundt i havna de to siste dagene nå. Malin orker ikke langtur og Ronja er mest glad i å ligge på fanget å få kos.


Etter at Lady hadde fått duppet seg, så ble det en runde på Ronja også. Nå er hun forholdsvis nyvasket så nå sitter ikke kvistene så godt fast i pelsen hennes. Om jeg ikke går helt bort i bekken med henne, så holder hun tørr og da kan kvistene plukkes bort med en gang. Da blir det skikkelig kos etterpå. Da er det knurking og snorking på alle firbeinte.


Nå i disse pollentider blir det ikke noe særlig kos på de firbeinte, det blir når vi er ferdig med turen før jeg går i dusjen. Etterpå blir det mye "leggdeg" for ellers er jo dusjen helt bortkastet. Men med den varmen og nå skikkelig vindvær, så er det nok ikke så lenge før bjørka er ferdig med spredningen sin.

1 kommentar:

  1. Vilka hurtbullar ni är, men jag förstår att det är roligt att vara ute så mycket när ni har så härlig natur att vistas i :)
    Äta ute är verkligen ett vårtecken, mysigt.
    Trevlig helg, nospussar

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...