torsdag 5. mai 2016

Kistefoss museet


Før Leif skulle plukkes opp på Gardermoen, rakk jeg en tur innom Kistefoss for å plukke cachen der. Koordinatene hadde jeg og Hilde regnet ut, men da var vi litt for opphengt i hintet og fant ikke cachen. Men i går fant jeg boksen og fikk signert loggen.


Det var mye vasking og polering av skulpturer, planting av stemorsblomster og montering av krakker. Så det var tydelig at de gjorde seg klare til åpningen 22.mai.


Her kan du studere kartet over området.


Veien til Stillhet

På sesongåpningen 22. mai 2016 vil det avdukes et stort nytt permanent kunstverk, Veien til Stillhet, som Jeppe Hein har skapt spesielt til skulpturparken på Kistefos-Museet. Skulpturens form tar utgangspunkt i vannets bevegelse og skaper en rekke rom med ulike dimensjoner av stillhet: øredøvende stillhet der vannet kommer til fri utfoldelse i fontenen, men også rom for kontemplasjon og konsentrasjon. En tradisjonell labyrint desillusjonerer, og svekker følelsen av retning og sted. Denne labyrintens åpne form vekker sansene, øker tilstedeværelsen og bevisstgjør oss våre omgivelser.


Er det for seint å få jobb her tro?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...