tirsdag 5. juli 2016

Hadde tenkt meg på kino



Det skal ikke være enkelt å bestille kinobillett på nettet. Disse internettsidene skal være så jævla fancy, alt skal lee seg hit og dit og opp og ned, men vesentlig informasjon NEI det finner en ikke der. Når en har en halvstor unge så lurer en gjerne på når en må kjøpe voksen billett isteden for barnebillett. Så søker en på aldersgrense, men hva kommer opp??? JO at en kan ta med en unge inn som er tre år YNGRE enn det filmen er stipulert i alder. Så om da filmen er tillatt for alle,så kommer vel alle inn på barnebillett da eller? For billettaldersgrense finnes jo ikke. Så står det så fint nederst på siden: Lurer du på noe kontakt oss på mail her. Jeg klikker der da og sender en mail for å lure på aldersgrense på billetter. Men hva skjer? Jo jeg får automatisk feriesvar tilbake med "Jeg er på ferie og vil kun være sporadisk på mail. Er tilbake på kontoret 25.Juli. Gjelder henvendelsen Hønefoss Kino ta kontakt med ...Vennlig hilsen Jannik Wahlberg Regionsjef Hønefoss,Verdal,Ålesund,Kristiansund " Kunne de ikke bare lagt inn mailen til Hønefoss kino da, for de visste tydelig vis at jeg klikket på mailadresse fra den siden. Nei det er en god grunn til at jeg ikke kaster bort penger på kinobilletter, men venter til filmen kommer på DVD.

I Norge er det Medietilsynet som setter aldersgrensene på film som skal vises på kino. Vurderingen gjøres vanligvis noen uker før filmen får norgespremiere. Hvilken aldersgrense en film har finner du på filmomtalen og i kinoprogrammet. Nye aldersgrenser trer i kraft 1. juli 2015, begrunnet med at disse samsvarer best med utviklingstrinnene hos barn og unge. 

Følgende aldersgrenser gjelder for filmer som skal vises på kino:

- Alle (tillatt for alle) Vil det da si at en 6-åring, eller en yngre unge ikke trenger følge av foresatte? For foresatte er jo ikke nevnt før filmen har 6 års grense.
- 6 år (alle barn i følge med foresatte) 
- 9 år (barn ned til 6 år i følge med foresatte) 
- 12 år (barn ned til 9 år i følge med foresatte) 
- 15 år (unge ned til 12 år i følge med foresatte) 
- 18 år (absolutt nedre grense. Ingen i salen kan være under 18 år.)
Hvor går grensen mellom barne- og voksenbillett?

Når det gjelder priser man betaler for en kinobillett, er det opp til hver enkelt kino å sette satsen, i tillegg til å bestemme hvor grensen mellom barne- og voksenbillett går. Hos en rekke kinoer er en person som har fylt 15 år voksen å regne i billettsammenheng. Vi anbefaler at du tar kontakt med din lokale kino for å få høre hva deres grense er, dersom du er i tvil. Det er også viktig å merke seg at enkelte kinoer etter et visst klokkeslett (ofte gjerne etter kl 18) kun selger billetter til voksenpris - uansett alder på den enkelte kinogjengeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...