torsdag 14. juli 2016

Midtsommerdag


I tillegg til Jonsok ble også 14. juli kalt midtsommerdag, – den dato som ligger midt i sommerhalvåret (14.april – 14. oktober).
Nå skal havnehagene være på sitt beste.
Slik været er midtsommerdagen, skal resten av sommeren bli.


På tirsdag kveld var jeg og Merethe på biltur for å prøve å få tatt noen solnedgangsbilder. Første forutsetning da er at sola skinner. Vi var litt tidlig ute i tillegg, så vi endte opp innover mot Vidalen.


Det ble endel stopp på veien innover så vi skulle få tatt noen andre bilder mens vi ventet på solnedgangen forhåpentligvis skulle komme. Noe som var sikkert var at sola ville gå ned, spørsmålet var bare foran eller bak skyene.


Det er mange gamle setervoller langs vannene innover fra Frisvannet.


Om du tar deg tid til å stoppe så er det mye historie du kan plukke opp i samme slengen.


Tessy sa ikke neitakk til en liten badestopp heller. Buvannet er absolutt badbart.


Kamera ble egentlig bare verre og verre på turen, så vi får se hvor lenge det holder. Jeg kan jo bruke det gamle kamera, men det er egentlig Patran sitt nå. Om jeg ikke hadde shoppet så mye i går, så hadde jeg hatt til nytt kamera. Men da hadde jeg bare to bukser å bytte på med... vi får se hva tiden bringer. Kan jo bruke telefonen i krisetilfeller også.


Tessy


Fisken vaket like mye som knotten beit, så det var egentlig begrenset med tid som var greit å tilbringe utenfor bilen akkurat her.


Seteridyll


Det var ikke bare meg som hadde mange bilder å gå igjennom etter denne turen.


Skjult skatt


Buvassdammen


Neste stopp var Fjellelva, litt mindre vann i dag enn det var sist jeg var oppover.


Siden kamera gjør litt som det vil, så ble det litt eksperimentering med manuelle innstillinger. Da er det kjekt å ha med en fotokyndig datter på tur. Lærte litt gitt, jeg bruker stort sett forhåndsprogrammer. Jeg er litt i overkant utålmodig til å småjustere så ting skal bli bra.


Men jeg må jo innrømme at det er litt gøy å få til ting med fotoapparatet isteden for om en skulle redigert bildene slik med dataen.


Nesten som friskt fjellvann på vestlandet.


Eller litt mer som på østlandet


De fleste som skal ta bilder av både elver og fosser står på broa når de knipser løs. Jeg synes bildene blir bedre når de blir tatt "lenger ned"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...