fredag 29. juli 2016

Redigering på høyt nivå


Ikke bare vas til tross for at det er ferie. Har da fått gjort både husarbeide og tørket bil. Etter en runde med hageslangen og litt googling, så fant Leif ut hvor vannet kom inn i det minste. Og da er mye av saken løst. Så slapp jeg ennå flere verkstedregninger. Dyr nok den som jeg fikk etter å ha byttet hjullager.


Planen min med at kamera mitt kunne tørke litt så ville det virke igjen slo ikke til. Så nå bruker jeg Patran sitt kamera med min linse. Godt Merethe er hjemme på ferie fortsatt, så det blir litt hjelp til manuelle innstillinger. Men ikke alt er like enkelt å få til. 


Får  man det ikke til på fotoapparatet så får man eksperimentere litt med bilderedigeringsprogrammet på datan isteden. Det blir igrunn ganske bra bilder om en lager de i gråtoner også. 


Tessy


I går ble Leif med så vi fikk tømt hybelen til Merethe for de store tingene. Så nå er det bare å ønske lykke til i ny leilighet på Gjelleråsen. Der er det ikke lov med hund, så Tessy blir boende her et årstid til.


Kan kanskje være like greit så Merethe får konsentrert seg om skoleoppgave og praksisjobbing. Det er iallefall  ei som har satt stor pris på at Merethe har vært hjemme i sommerferien, selv om hun har jobbet endel i Hole. To vakter til nå, så drar hun tilbake til hybellivet og skolen igjen.


Spørs om jeg får komme igang igjen med litt geocaching, det er ikke mange boksene jeg har plukket i juli, så den statistikken blir ikke mye å skryte av. Kanskje jeg skulle gjøre en liten innsats når jeg kjører Merethe tilbake på søndag... Skal jeg sette noe som helst rekord,så må jeg innom seks kommuner eller fire fylker, eller plukke mer enn 31 stykker. Vet ikke helt hva som er enklest jeg...


Lady


Røsslyng er en sterkt forgreinet lyngplante med korte, tettbladete sidekvister. Plantene kan bli opptil 50 år gamle. De vintergrønne bladene er små, nåleformede og sitter korsvis motsatt i fire rader. Det sitter tallrike små blomster på hvert årsskudd. Det mest synlige i blomstene er de rødfiolette begerbladene. Kronen er fribladet og med samme farge. Røsslyng blomstrer i Norge fra slutten av juli, og i august og september. Frukten består av en tørr kapsel med mange frø.


Godt man har noen hunder som stiller villig opp som modeller når en trenger noe å ta bilde av for å trene.


Lady


Gammel dame


Kveldsstemning


Mye man kan få til ved hjelp av litt redigering, men alt er trening for å få ting til som man vil. Er nok bare å spare seg til nytt kamera og trolig ny linse også. Men en får gjøre det beste ut av helga, nyte siste fridagene før det er jobb igjen på mandag!


1 kommentar:

  1. Tja, vatten är nog bra när det är sommar och varmt men inte i kameror och bilar. Hoppas att kameran börjar fungera om den får vila sig ett tag... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...