torsdag 17. november 2016

Leonidene


Torsdag 17. til fredag 18. november passerer svermen jorda. Det skyldes at kloden vår krysser restene av halen til kometen Tempel-Tuttle. Meteorsvermen ses ved at små biter fra komethalen treffer Jordas atmosfære med en hastighet av cirka 250.000 kilometer i timen og brenner opp. Meteorsvermene kalles opp etter det stjernebildet meteorene synes å stråle ut fra. Leonidene stråler ut fra stjernebildet Løven, Leo på latin.


Leonidene blir beskrevet i historiske kilder så tidlig som i 802 da kinesiske astronomer beskrev det som et regn av stjerner og egypterne kalte året stjernenes år. Normalt treffer mellom 15 og 20 partikler jordas atmosfære hver time. Minst tusen partikler må treffe atmosfæren i timen for at det kan kalles en.


Noen stjerneskudd fikk jeg ikke se, skyene kom sigende når månen hadde reist seg over åsen. En hard uke er over snart. Revisor var på besøk på mandag og tirsdag. Siden vi har byttet revisorbyrå så var det endel mer omfattende enn tidligere. De måtte sette seg inn i våre rutiner og bruk av vårt regnskapssystem.


I kveld føler jeg meg bitte litt som hundene, det er helt greit å bare dumpe ned et sted for å lukke øynene og ikke gjøre noe hverken av det ene eller andre. Fridagen ble brukt til vasking og på ettermiddagen hadde jeg en samtale som andre enn jeg trengte å ha,for å si det sånn. I dag har vel ikke gnisten vært den helt store hverken på jobb eller når jeg kom hjem.


Opp med motet, snart er det helg!

1 kommentar:

  1. Visst är det konstigt att det kommer så mycket moln när det händer något spännande på himlen. Hoppas ni får en lång skön helg! Kramis! http://hundenluddesblogg.blogspot.se

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...