onsdag 11. januar 2017

Årsoppgjør


Når det er januar så er det ikke så gøy å jobbe med regnskap. Nå går det ganske i ett hele dagen, fra jeg står opp til jeg legger meg. De to siste dagene har vi hatt besøk av revisorene, da får en jo ikke tid til sine vanlige arbeidsoppgaver omtrent. I tillegg så skal lønnssystemet ha sin egen avslutning og ting skal overføres til 2017. Saldoer skal stemme med regnskapet og ikke minst med fakta.


Det verste er ikke selve jobben, men at ting må gjøres i en bestemt rekkefølge og at de skal være ferdig DA og ikke i morgen, for å si det sånn.


Det er ikke ofte de har matfatet alene disse små fjærballene.


Til helga får jeg kutte ned noe av de grønne tomme posene så de kun har ting med mat i hengende. Huset blir fylt opp med solsikkekjærner med jevne mellomrom, det er tross alt noe som er enkelt å utføre selv om det er mørkt.


I går ble det ikke tur på hundene i det hele hele tatt. Når en har hatt en hard start etter juleferien med full uke. Ikke bare full uke, men 11 timer overtid i uka. Når det nå nå er andre uka som trolig også blir minst 11 timer overtid her også. Da frister det slett ikke med tur i regnvær på holke. I kveld ble det tur, da regnet gikk over til snø iløpet av dagen. På kvelden var det til og med opphold og temperatur på rundt 0.


Med besøk av tre revisorer i to dager nå, så er det greit at det var siste dagen i dag. I morgen er det lønnskjøring, så skal alt nøstes sammen og bli ferdig på fredag. Da blir det roligere fram over, i alle fall noen uker til det er ny månedavslutning. 


Her sitter de å hakker i seg frøene de henter på fuglebrettet ved garasjen.


Det virker som de fleste av blåmeisene fra fuglekassa i sommer har klart seg. Det er betraktelig flere på besøk i vinter enn det var sist vinter. 


Jeg vet hvor mannen med ljåen bor!

2 kommentarer:

  1. Jag tror att småfåglarna har det toppen hos dig! De ser ju så glada ut med alla frön och talgbollar. Dessutom slipper dom att göra årsbokslut och lönekjörningar... Kramis!

    SvarSlett
  2. Lyckliga fåglar, de behöver minsann inte bry sig om räkenskaper och revisorer och sånt. De behöver inte ens oroa sig för mat för dagen, eftersom de bor i din närhet.

    Liemannen däremot, han har det nog svårare...

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...