torsdag 26. januar 2017

Bærre lækkert


Med det fuktige været som er om dagen, sammen med en god dose med kuldegrader... Tåka har ligget tjukk som graut, så da vokser rimet fortere og fortere utover dagen. Da blir naturen vakkert pyntet og det fristet veldig å ut med fotoapparatet etter kveldsturen med hundene. Når vi gikk kjente jeg på refleksdekkenet til hundene og det var helt stivt av et tynt lag med is. 


Prøvde meg på forskjellige innstillinger, men endte opp med blitz for å få den klare hvite fargen i bildene. Overraskende godt fornøyd med bildene ble jeg i kveld. 


Jeg måtte handle litt etter jobb i dag, innimellom så trenger en litt påfyll i fryser og kjøleskap. Fortiden er det ikke mat som frister noe særlig, men litt variasjon må man ha for å få i seg litt forskjellig næring. Leif hadde lyst på kjøttkaker, så da ble det kjøttkaker til middag i dag. Når man har det, så må man også ha brokkoli ved siden av. Litt fristende jordbær og blåbær ble med i handlekurven også. Så nå kan en kose seg litt utover kvelden. Trenger ikke vente til helga med å ha litt ekstra. Om det blir tomt så får man heller ta en liten tur til på butikken da, for å fylle opp i kjøleskap og fryser.


Etter lunsj i dag så begynte jeg å få hodepine. Det er ikke ofte jeg har det, så når det kommer så blir det stort sett værende en stund. Det løste seg opp når jeg hadde gått et stykke med hundene etter middagen, så nå håper jeg det holder seg borte en stund igjen.


I morgen er det fredag og praktisk talt helg. I helga har jeg ingen store planer, så da er det vel bare å nyte og kanskje få et lite innfall i en eller annen retning. Når man har fri og har hunder så blir det i alle fall en langtur eller to iløpet av helgen. 


Nå er det på tide å finne senga kanskje så en ikke blir trøtt på jobb i morgen. Men jeg er egentlig ikke trøtt, men på en annen måte er jeg moden for senga. Det er vel heller lysten det står på. For jeg vet at om jeg legger meg så sovner jeg fort og det blir "i morgen" og jeg må på jobb. Men på den andre siden, når jeg har vært på jobb en dag til... så er det jammen meg fri. Søndag kan det hende sola stikker fram, så kanskje jeg skal prøve å få til en skitur eller to før varmegradene setter inn neste uke. Nå er det øyeblikkelig februar, så da er jo nesten vinteren over og våren kommer.


Ronja var med på runden med fotoapparatet, men med lang lukkertid så er det ikke så enkelt å få til noe fine bilder av henne ute i mørket. Hun er jo ikke så flink til å sitte helt dørgende rolig, og leer hun på seg så blir bildet utydelig.


Når en tar bilder ute når det er litt kaldt så må man huske å holde pusten når en knipser, ellers kan en fort få med frostrøyk på bildene. Det er ikke alltid like stilig.


Kanskje på tide å planlegge litt vårlige aktiviteter utover, man må jo ha litt å se fram til. Vi skal i alle fall være litt kulturelle utover, man trenger litt avbrekk i hverdagen. Ellers blir det bare en lang grå bølge av hverdagsting som bare flyter forbi. Man kan jo ikke si som Karlson på Taket heller... 


Siden Patran skal konfirmeres i mai, så burde jeg vel kanskje tatt fram bunaden for å si om den passer. Det er jo tross alt endel år siden jeg har hatt den på meg. Tror nesten det er helt siden Merethe ble konfirmert jeg... kanskje en gang eller to, men det er det.


Det er enklere å se rimlaget som ligger på alt som er ute når en ser på noe som ikke er kvister og en er vant til å se litt hvitt på.


Det virker som om iskrystallene bygger på hverandre i et vanvittig tempo om kveldene nå.


En gjenglemt sommerpynt klarer seg utrolig bra i vinter, og han er like blid!



3 kommentarer:

  1. Vakkert, magisk og flotte bilder :)
    Heldigvis gjør rimlaget at jeg ikke savner snøen sååå ille.

    SvarSlett
  2. Fantastiskt fina rimfrostbilder sa hussen. Själv tycker jag nog att Ronja passar bäst utan rimfrost... Kramis!

    SvarSlett
  3. Fantastiska bilder, du visar verkligen hur magisk naturen är vid sådana tillfällen.
    Så snabbt det går när dimman är tät, du kunde ju nästan se hur rimfrosten växte på grenar och pinnar och små troll. :)
    Jag hoppas du sov gott, att huvudvärken håller sig borta och att du har en fin helg!
    Berit E

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...