torsdag 2. februar 2017

16 kilometer brodder


Det var nok ikke det lureste å gå med brodder hele veien i går. Det ble nok ett eller annet som ikke var som det skulle for beina. I dag hadde jeg nesten trodd at jeg kom til å bli ganske stiv etter all traskingen i går. Jeg hadde jo ikke så mye grunnlag utover vinteren som det jeg pleier å ha. Men jeg er ikke stiv i hverken lår eller legger. Men jeg er derimot veldig øm under beina og stiv i tærne av alle ting.


Forhåpentligvis så går det over iløpet av noen dager, ellers så får jeg sitte på rumpa hele helga... eh nei det høres ikke helt ut som meg, gjør det vel? Det er veldig hyggelig når hakkespetten titter innom i ny og ne. Jeg er rimelig sikker på at dette er ungen fra i vår, den var litt større den som var faren og ikke fult så klar i fargene.


Hakkespetten ødelegger endel, og bare i høst så har det blitt flere huller i stolpen på plenen. De hakker ikke for moroskyld, de hører jo ett eller annet som kravler rundt inne i stolpen. Dette noe er jo stort sett spiselig for hakkespetten.


Det er ikke fult så mye fugler på fuglebrettet nå om dagen. Spørs om de har en liten vårfølelse og har dratt til skogs for å finne seg en partner. Jeg har to fuglekasser til som jeg tenkte jeg skulle sette opp til våren. Det er ikke kamera i dem, men det kan være artig å følge litt med dem avlikevel. Kanskje det blir noe annet enn blåmeis.


Skal bli artig å følge med om det er de samme som flytter inn til våren, eller om det blir nye leieboere. HER kan du se på fjorårets prosjekt om du ikke fikk det med deg, Tror jeg skal ha på kamera litt mer enn jeg hadde i vår, de vokser så veldig raskt disse små. Jeg må huske å tømme fuglekassa før det er noen som flytter inn. Tror de foretrekker en tom kasse slik at de kan innrede den selv.


I dag begynte det jammen å snø, det lavet ikke akkurat ned, men det ble nå litt på bakken. Håper ikke det går over til regn i løpet av natta. Hadde vært trivelig med noen måneder med snø i vinter da.


Jeg kunne tenke meg å plante noen rognetrær til sommeren. Det er trær som mange fugler trives i. Det er ikke så mange som spiser rognebær, men det er stor pynteeffekt i slike busker. Jeg husker når jeg var liten så hadde vi en rogn stående ved det gamle fjøset. Jeg plantet også en rogn før jeg flyttet hjemmefra. De siste 23 årene har jeg bodd i huset ved siden av barndomshjemmet mitt, så jeg har god utsikt til den rogna som jeg plantet. Rogn blir ikke så kjempestore, og de vokser forholdsvis sakte. Så jeg må vel plante den snart om jeg skal se den bli stor.


Når det var litt kaldere enn nå så satt fuglene på rad og rekke for å vente på ledig plass på fuglebrettet. De siste dagene så ser det ikke ut til at de har rørt meisebollene eller solsikkefrøene.


Klar for neste pulje for å innta fuglebrettet.


1 kommentar:

  1. Bäst att vila benen lite i helgen så det onda går över. Trevligt med så mycket fåglar. Du får väl sitta med kameran och ta bilder och låta barnen gå ut med hundarna... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...