søndag 26. februar 2017

Offpiste skikjøring


Det snødde tett i går kveld, så i formiddag var det glimrende skiforhold. Løypebasen var ute på brøyteoppdrag, så da ble det litt offpiste kjøring. Mounty har blitt en skikkelig kløpper på snørekjøring den siste tiden. Om han ikke har bånd på seg så står han pal foran døra eller hundegården for å holde godt øye med jentene med løpetid. Så da må en bruke tiden litt fornuftig så han får litt trim.


Han legger seg godt på selen og sparker i fra. Det går forholdsvis fort, i alle fall til han å være. I fjor dro han bare sånn passelig og jeg fikk ikke noe gratis som skiløper i andre enden av båndet. Men i år derimot. 


Det er en myte at du skal ligge bakpå når du står offpiste, regelen er at du skal ha keeperstilling. Altså litt bøy i knærne, passe fremoverlevnt og hendene opp og frem.

* *

En trenger ikke dra på noe vinterferie når en har slike forhold rett utenfor trappa. Bed ski som står på trappa, så er det bare å spenne de på seg og skli nedover veien til vi kommer på jordet. Ronja storkoser seg på skitur og hun holder godt følge med Mounty.


Etter en dag ute i slikt vær så blir en litt sigen når en kommer inn på ettermiddagen. For ikke å snakke om når en har spist middag og setter seg ned i sofaen for å se litt tv. Bare å nyte, for i morgen er det en ny arbeidsuke igjen.


Ronja blir god og sliten etter en slik økt i full fart. Hun storkoser seg og nilogrer hele tiden. Får ro i sjela av slike kompiser på tur.


Når vi kommer opp mot veien igjen er ikke Mounty fult så ivrig etter en ny runde. Jentene med løpetid står i hundegården, så han sier gladelig takk for turen og skal passe på dem. Men han må nok ta en runde til, må jo få litt trim og få ut litt energi om dagen. I morgen blir det en ny arbeidsdag på han. Han har godt av litt ferie fra jentene når han ligger bur i bur med dem om natta.


Ronja legger ivei føre, for hun har ikke tenkt å gi seg etter bare en runde, hun må ha hele åttetallet som løypa går.


Borterst på jordet er det brattest, så der pleier jeg å ake utenfor løypa så det ikke skal gå så fort.


Men avlikevel må Mounty lange ut for å holde følge med meg.


Det tar ikke mange meterne før Mounty er foran igjen. Ronja beiner på alt hun orker, for er det noe hun ikke liker så er det å være til slutt,


Herlige gutten min det!


Ingen tvil om at han trives med snørekjøring om dagen.


Ronja er ikke akkurat noen sinke på skitur hun heller.


Så var det på tide å bytte hunder, så Tessy og Lady skulle få strekke litt på beina også.


De ville vel aller helst vært i bingen fortsatt med Mounty som selskap, men jeg har ikke planer om noen valper nå.

Nyt søndagskvelden.... lad opp til en ny uke!

2 kommentarer:

  1. Så duktig Ronja är som både hänger med och ligger före ibland på skidturen... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...