onsdag 15. februar 2017

Oh crap, she's up


Etter en forholdsvis frisk morgentur rundt i Sokna sentrum etter at vi hadde kjørt Patran på skolen, så var det godt å hvile små cockerbein. Til tross for at jeg handlet etter jobb i går ettermiddag, så er det alltid en bitte liten ting eller to som man glemmer. Til tross for lang handleliste til og med. Første punkt er jo å skrive ned alt en skal ha når en først har handlelapp. 


Når jeg hadde handlet så tok jeg Mounty og Ronja ut av bilen, så la vi i vei i sentrale strøk på Sokna. Byggefeltet bak butikken er forholdsvis langt, så en kommer ut i andre enden av sentrum.


Det er ikke så ofte hundene går i så sentrale strøk, så når de får sjansen så har de mange "lokalaviser" å brøyte seg gjennom. 


Sikkert greit å bo i sentrale strøk, men jeg må si at å ha naboer på 3 - 4 sider av huset så hadde jeg ikke trives. Kan jo ikke gjøre noe uten at det er noen som er i nærheten. Om en vil bråke litt eller om en vil ha det helt fredelig, så er det vel 2% sjanse på at det blir som du har tenkt.


886 kunder var uten strøm i Sokna-området etter en kortslutning i en trafostasjon mandag kveld. Brannen oppsto i en trafostasjon ved Sokna sentrum og ble meldt klokken 21.21 mandag kveld. Det førte til et omfattende strømbrudd.Klokken 23.20 opplyste nettsjef Jan-Erik Brattbakk i Ringeriks-Kraft til Ringerikes Blad at alle husstander hadde fått tilbake strømmen ved reserveløsninger.

Ringeriks-Kraft rykket ut med mannskap som ved omkobling og justeringer greide å forsyne Sokna-kundene med strøm via nettet i Hønefoss. Hovedtrafoen som det oppsto feil i tilhører Glitre Energi, og stasjonen er hovedinnmating til Soknaområdet. Derfor ble så mange kunder rammet. Mannskaper fra Glitre Energi fikk rettet feilen, og innen klokken 01 natt til tirsdag hadde Sokna normal strømforsyning.

– Det er en ødelagt komponent på 132-kilowoltsanlegget, som er regionalnettet. På grunn av denne kortslutningen oppsto det en såkalt lysbue, som ikke er en direkte brann, forklarte Ragnhild Ask Connell, informasjonsansvarlig i Glitre Energi sent mandag kveld.


Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet å se ved trafostasjonen, men kanskje en litt større antydning til brann. Men det var bare en søyle som var lagt i bakken, og det var det liksom.


Etter sporene å dømme så var det mange som la turen forbi transformator stasjonen, det var noe både Ronja og Mounty satte stor pris på.


Jeg hadde bare telefonen å ta bilder med i dag, og ser at den linsen bør vaskes med noe fettløslig såpe, for den ble ikke rein av å bli gnidd litt på.


Tåka hang tungt nedover, så det var ingen grunn til å ta med fotoapparatet på tur. Med sju kalde grader og så fuktig luft så var det ganske surt å gå gangveien langs riksveien tilbake til bilen.


Vel tilbake til bilen var det bare å dra hjem igjen, med et håp om at sola tittet fram så en kunne ta en skitur i solskinn og ikke i et tåkehav.



1 kommentar:

  1. Så trevligt att få gå och nosa där det har gått många andra hundar. Stadspromenader tar alltid lite längre tid... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...