mandag 20. februar 2017

Yre mannfolk


Ja det er i alle fall en yr mann hjemme her. Nå som alle tre jentene har løpetid og Ronja som var først ute er høyløpsk om dagen. Ja da er det slitsomt å være en herremann hos oss.


Jeg prøvde å ha Mounty i hundegården ved siden av jentene i dag. Ja siden det var varmegrader så var det ikke synd på han tenkte jeg. Det er jo hus med tepper i der, så selv om det ikke er varme så er det tørt og lunt. Men jeg skjønte fort at det kom til å bli både bjeffing og piping når jeg dro, så jeg puttet han i bilen og tok han med på jobb isteden.


Når det var lunsj så fikk han den vanlige runden rundt kvartalet på Hensmoen for å tømme tankene for både det ene og det andre. Lest "lokalavisa" siden sist han var med da det var løpetid her. Vel tilbake i bilen ble han bindt i en stolpe og bakluka står åpen til jeg skal dra hjem. Bilen står rett utenfor vinduet mitt, så jeg har full oversikt over hva han driver med. Og tenk det, han sover stort sett hele arbeidsdagen... leiter nok på å være herremann i løpehus,


Så synd dette mildværet virkelig satte inn i går kveld og natt. Nå har jeg ratt fått meg min siste skitur på jordet denne sesongen. Veldig kjekt med en times skitur der når hundene har løpetid, da slipper en å annonsere for hele bygda at det er åpent hus. Mounty får en runde til slutt for da må han jo sjekke ut hvor løpetispene har løpt tidligere.


I dag ble det laks og ovnsbakte poteter med grønnsaker til middag. Det tar litt lenger tid å lage slikt, men Patran har maset om laks til middagen lenge nå, Jeg kan ikke si jeg er så begeistret for fisk, men jeg lager det innimellom så de skal bli fornøyde disse jeg deler hus med.


Morgan Freeman er en amerikansk skuespiller og filmregissør. Han er født i Memphis i Tennessee. Freeman hadde sin første filmrolle i Who Says I Can't Ride a Rainbow? fra 1971. Freeman spilte i flere storfilmer i 1980-årene. Ganske seint på kveldene går det dokumentarer på National Geographic hvor han er den som forteller og prøver å finne ut av forskjellige ting ved livet som det egentlig ikke finnes noen bevis for eller mot. De siste kveldene har han tatt for seg religioner, at flesteparten av jordens befolkning tilber en og samme gud. Han har tatt for seg hvordan hver enkelt kultur tar for seg livet etter døden. Ritualer verden rundt, bevis for at noe kan ha hendt, eller ikke kan ha hendt. 


Jeg ser mye dokumentarer og leser jeg ting så er det for det meste dokumenterer om forskjellig, så jeg kan lære noe nytt. Ellers går det i komedier og krim. Skandinaviske eller nordiske produksjoner ser jeg ytterst sjelden, I går kveld dumpet jeg innom en episode av "Petter uteligger" hvor han tok for seg pårørende til ei som til stadighet ruset seg. Jeg har hørt mye skryt om programmene han har laget, men aldri sett noen av dem. Så jeg så det for å kunne se om jeg hadde gått glipp av noe stort. Det hadde jeg definitivt ikke. Når mora får seg til å si at de må stille opp for sin voksne datter som ruser seg fordi systemet har feilet. De må komme om hun ikke er ved sine fulle fem, for ellers så blir hun så utagerende og angriper politi og helsearbeidere. Alt hun klarer å si er at det er systemet sin feil og systemet er ikke bra. Hallo er det ikke hennes datter da? Er det ikke hun som har lagt grunnlaget så datteren skal få et bra liv? Er det ikke hun og ikke systemet som har feilet, Velger noen rusens vei, så får de følge rusens vei og ta konsekvensene. Ikke så rart at en blir paranoid og tror alle rundt deg er sivil politi som spaner og avlytter deg, dersom hverdagen din består av ulovligheter. Det mest tragiske var at foreldrene syntes det var gromt at hun hadde hunder, ja for da glemte hun det tragiske en liten stund. Hva med livet til de hundene da?


I går ble det en runde i skauen med Mounty og Ronja, da passerte vi denne Svartmeisen som var riktig så fotogen. Den kvitret i vei og snudde seg fra side til side.


Svartmeis, Periparus ater, art i meisefamilien. Grå og svart med hvit underside. Svartmeisa ligner granmeis og løvmeis, men har et svart felt på hver side av nakken mellom hvite kinn og hvit sentral nakkeflekk. Veier 8-10 gram. De 7–11 eggene ruges av hunnen i 14–15 dager. Ungene blir flygedyktige etter 16–19 dager. Stand- og streiffugl. I Norge vanlig nord til omkring Salten. Svartmeisa er den minste av meisene og har det spisseste nebbet, noe som gjør den bedre skikket enn andre meiser til å finne mat i nåleverket øverst og ytterst i bartrær hvor den beveger seg raskt og rastløst.


Ellers denne uka så er det vel ikke så mye som skjer. Ikke mye å finne på med tre løpetisper i hus, så da blir det vel ett eller annet på meg og Mounty på onsdag. Torsdag blir det et lite kulturelt innslag i Tigerstaden, med en innebygd overraskelse eller to. Så skjer det vel ikke så forferdelig mye mer denne uka. Wips så er det helg igjen.


Grip dagen

Gjør det du ønsker å gjøre NÅ. Vi lever ikke i all evighet. Vi har bare dette øyeblikket. Det glitrer som en stjerne i hånden vår - og smelter som et snøfnugg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...