tirsdag 21. mars 2017

Våren kommer


Til og med på måsasia lakker det og lir mot vårfornemmelser de siste dagene. Et bitte lite snøfall for noen dager siden, men med mange varmegrader og regnvær i går kveld så er det duket for vårfornemmelser. 


Nå står alt som kan lades til lading og nye batterier er funnet fram til det som ikke kan lades. I morgen er det fridag og planene er lagt for morgendagens utflukt. Dog planer og geocaching er sjelden går som hånd i hanske. Leif har reist på guttetur til Malaysia og Patran er så gammel at hun ikke trenger barnevakt om jeg skulle bli til litt over middagstid på hjemturen. Om det går som vi har tenkt så blir det både smilefjes og ny kommune på statistikken til Project GC. Forhåpentligvis de tre siste på 0 MOH også i boks, så skal jeg være veldig fornøyd med turen.


Jeg satser på noen penger til bursdagen min, så i helga bestilte jeg meg nytt kamera. Nå er det vår og en mengde ting jeg kunne tenke meg å dra for å ta bilder av. Da er det så kipt å komme hjem for å se på bildene i etterkant at de slett ikke har blitt som jeg har tenkt. Så i slutten av uka håper jeg at jeg kan ta meg en tur på posten og hente hjem mitt nye Nikon D7100 som jeg har ønsket meg siden det gamle sluttet å virke. Er liksom et hav av muligheter på det i forhold til et gammelt D40 liksom. Var godt fornøyd med både D80 og D5100, men jo mer en er vant til jo mer savner e ting som er borte. 


Leita litt rundt i gå for å finne igjen stativet mitt, men fant bare ett eldgammel. Jeg mener jeg har ett som er nyere med flere alternativer på. Med skikkelig kamera kan en jo ta bedre bilder med stativ, en er jo ikke alltid like stødig på hånda selv om en legger ann på noe. Aller helst må en holde pusten i tillegg. Det er så lite som skal til når en prøver seg på litt makrofotografering.


Gåsungene har bare så vidt begynt å titte fram, hestehoven var det ikke antydning til i det hele tatt ennå, så det er en liten stund til våren kommer for alvor til måsasia. Tipper vi får en skikkelig vår fornemmelse i morgen, med måkeskrik og bølgeskvulp.


Skiløypa er blitt bare isen, så jeg kan nok trygt sette bort skiene for denne vinteren. Bildene er fra helga, så nå er det enda mindre snø og klina har virkelig gjort sitt inntog på jordet.


Med kuldegrader om natta og smelting om dagen så blir det mye lekkert å ta bilder av.


Fuglene kvitrer mye mer enn tidligere, de roper vel på en make. Snart dukker trekkfuglene opp også, da kommer våren for alvor. I begynnelsen av april er det stort sett både linerler og stær som dukker opp.


Om det flytter noen inn i alle kassene mine så blir det liv her til sommeren. Blir spennende å se om en måneds tid. 


Sist jeg var på Rema og handlet kjøpte jeg med meg en potte med påskeliljer til meg og en til mamma. De var bare skudd, men så fort de fikk litt vann så ble det både knupper og blomster iløpet av få dager. Tviler vel egentlig på at jeg har påskeliljer på kjøkkenbordet når det endelig er påske. Det er jo begrenset hvor lenge slike løker blomstrer.

1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...