tirsdag 23. mai 2017

Søling med maten


Spørs om jeg får en hel åker å høste når det er på tide med tresking...


I fjor holdt det om jeg fylte opp huset annen til tredje hver dag. I år har jeg to hus og jeg må fylle dem opp hver dag. Litt usikker på hvor mye de spiser kontra hvor mye de søler, men det er jo nok av dem som spiser på bakken også. Til og med skjærene tar seg en tur i ny og ne. Enda så grådige de er så spiser de stort sett på bakken og ikke i selve serveringsfatet. Ikke sikkert de klarer å sitte på kanten der å spise som hakkespetten.


Ikke favorittmaten, men når det er fult andre steder så hender det at de hakker litt på meisebollene.


På bakken under fulgehusene er det egne fugler som stort sett holder til, men det er stort sett når det er kø på verandaen til huset. Linerla spiser bare på bakken sammen med trosten. Svarttrosten er det ikke så ofte å se lenger, men både måltrost og spurver sammen med pilfinken er fast inventar. Grønn sisik holder seg også ganske stabil. Dompapparet ser jeg så si daglig, så det tyder på at de har bestemt seg for å bli og kanskje de til og med har laget seg et rede i nærheten. De siste dagene er det stort sett hannen som har vært på foringsbrettet.


Solsikkefrø er ikke så enkelt å få spist for flaggspetten, for han er avhengig av å ha noe å støtte stjerten på når han spiser. På fuglehuset så må hen henge etter tærne, så det er ikke så lenge han henger omgangen.


Meisematen er det beste for hakkespetten også, hadde han klart det så hadde han tatt med seg alle meisebollene til skogs og gjemt dem i et hult tre. Men mine sitter fast gitt.


Flaggspetten syntes tydeligvis at det var alt for lite mat for dem begge. Har en misstanke om at dette er far og sønn som holdt til her i fjor. Sønnen har vært her i hele vinter. men nå har tydeligvis faren kommet igjen. Jeg har ikke sett noe til moren, hverken i fjor eller i år. Blir spennende å se om det dukker opp flere unger når det lir litt utover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...