tirsdag 20. juni 2017

Ti nye turmål


Nå er alle mine prosjekter avsluttet da turcachene ble publisert i går. Men jeg ser av logg som har kommet inn at poenget med serien ikke helt har siget inn. FTF jeger av rang tar FTF som hovedprioritet og plukker de en må gå kortest til for å rekke å få flest FTF på publiseringsdagen, mens andre tar FTF jakten med turen som hovedmål. Gratulerer til HildeMB for turFTFjakt og ikke bilFTFjakt. 


Når jeg i tillegg oppfordrer til å skrive en skikkelig turlogg for å kunne gi noe tilbake til utlegger for all jobben som faktisk ligger bak en slik serie med cacher til forskjellige perler i lokalmiljøet. Ja for det er ikke å komme fra at jo lenger du driver med cachein, jo større blir lokalmiljøet. Da er det litt nedsig å gå inn for å lese turloggen med "FTF, alt klart til nestemann" Klart alt er klart til nestemann når du er det først! Liten sannsynlighet for at cachen har blitt borte iløpet av så kort tid så langt til skogs... eller?


For noen virker det som om antallet er det viktigste og ikke minst det å være der først. Jeg har sikkert nevnt dette i en bisetning eller to tidligere også. Men nå som jeg har rundet min første milepæl med cache #1000, ja så er jo ikke 1500 eller 4000 noe stort. Neste feiring må vel bli #10000, og dit er det jammen lenge til! Så nå har jeg satt meg opp en liste for å prøve å fylle utleggsmånedskalenderen og utleggsdatokalenderen. Men det er ikke slik at jeg plukker de cachene, nei jeg tar meg heller en cache tur til det området hvor de befinner seg og plukker flere rundt i området. Det er jo stedene og ikke minst cachene med mange favorittpoeng som er gøy å leite etter. Det er jo de flotte stedene og utførelsen av cachen som gir opplevelsen, ikke bare et nytt nummer i rekka. 


Flotte turmål og forseggjorte cacher er favorittene mine. Bycaching er også veldig greit, da glir en liksom inn i miljøet når en er på leiting. De mest morsomme opplevelsene har jeg vel hatt i byer med kamera som "skalkesjul" og en medcacher som jobber etter beste evne med å holde seg alvorlig og spille med. Mine værste cacher er byggefeltcacher, der er det 100 nysgjerrige naboer som henger i vinduer, eller de som later som de ikke følger med hva du driver med langs gjerdet til naboen deres. Små plastbokser som er gjemt under hageavfall i en grøftekant tar liksom kaka, gjerne da med "såder" koordinater. I det siste så har jeg vel droppet å bruke tid på den typen om jeg ikke ser de forholdsvis umiddelbart.


For å være helt ærlig så hadde jeg vel ikke giddi å fullføre adventsserien min på vinteren heller, microer og kuldegrader er slett ingen god kombinasjon. All ære til de 7 som har logget bonuscachen! Men der var det ikke turmålene som var poenget, en adventscacheserie er ikke noe annet enn nedtelling til julaften... så da er vel ikke forhåpningene så store til hverken utforming eller plassering så vesentlig. Men en viss spredning i distriktet må de jo være for at flest mulig skal ha mulighet til FTF jakt.


Det er vel det som er det fine med caching, det er noe for enhversmak. Både plasseringsmessig og utformingsmessig. Alle cacher er ikke til for å sankes inn av alle. Sånn er det med den saken. Ha litt selvinnsikt og vit hva du vil ha, men innimellom så kan jo grensene tøyes bitte litt så du utvider horisonten din. 


Du får spenning i hverdagen når du setter deg ned langt til skogs og plutselig får øye på noe som glinser i sollyset i lyngen... er det en cache som ikke har blitt publisert ennå??? nei bare noen som hadde glemt igjen turkoppen sin...


Det verste med slike stopp er å komme igang igjen... hverdager er til for å nytes!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med fullførte prosjekter og nye utlegg. Du har fått en bra samling med egne utlegg.
    Man er så forskjellige, noen liker det ene og noen det andre. Jeg liker ikke by-caching noe særlig. Noen liker å skrive mye i loggen, noen er kreative til å skrive logger og andre er ikke gode til å skrive. Ingen tvil om at det er moro å få "gode" logger, men uansett så er det moro å få besøk på cachene, syns jeg. Jeg har brukt en hel dag på å logge to cacher i dag. Tror ikke det er mange som driver med den slags ;) Håper jeg snart får muligheten til å sjekke ut noen av cachene dine.
    Fortsatt god ferie :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er det som er kjekt med geocaching, du finner alltid bokser du vil plukke. Det er bare å oppsøke dem. Kanskje du og Nøve tar en av mine turmål på neste runde?

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...