torsdag 13. juli 2017

På tur i ulvens rike


Ulv, ulv roper dem... ja det er mange som har sett ulven som reker en kilometer eller så fra der jeg bor. Det er mange husdyr som går ute på beite der, naboer har høner som er ute, hester som gresser og kviger på skauen. Men ikke ett dyr er drept eller skadet. Lokalavisen slår opp saken, og en som ikke er bonde lenger står fram som veldig engstlig. 


Ulven er sett flere netter og tidlig morgner, men den stikker så fort den blir sett. Enten ned over jordet eller oppover i skauen. Jeg synes ikke det er noen grunn til å være engstelig før den faktisk har vært slem med en eller annen. I årevis har det alltid vært bjørn som har streifet forbi, ulv har det også vært sett flere år tidligere uten at en har merket det på annen måte enn at en eller annen tilfeldigvis har sett den. Det er ikke lenger siden enn i vår at jeg så gaupespor i snøen rett oppe i skauen her. Det er faktisk slikt en må reine med når en bor litt landlig til. Takke meg til ville dyr enn skumle utilregnelige overfallsmenn som lurer i bakgårder. 



Ulven går videre som den alltid har gjort, det er ikke noe som skulle tilsi at den skal slå seg ned her i bygda og skaffe seg Fru ulv og lage ulvefamilie. Skal en gå rundt og være redd så får en gjøre noe skikkelig galt så en havner på glattcelle i fengsel. Der er en trygg, men jeg vil tippe at det ikke er særlig koselig der. Litt spenning i hverdagen må man da ha.


Den var observert natt til i går, og på formiddagen i går. Jeg gikk tur over det jordet i går, midt på dagen. Jeg kommer også til å gå tur over det jordet de kommende dagene, og ukene. Jeg kjører den veien til og fra jobb hver dag, kanskje jeg skal ha med meg fotoapparatet framover så jeg kan ta noen flotte ulvebilder.


Litt merkelig at den blir observert på så si samme stedet flere dager på rad, men det er vel mange saftige mus der da. Men en streifer er ikke på samme stedet lenge, så til neste uker er den nok i en annen kommune eller fylke for den saks skyld.


Ellers så har jeg ikke gjort så mye i dag. Laget fisk til middag i dag, ovnsbakt steinbitt for å glede Leif. Jeg kan egentlig ikke fordra fisk, kan til nød strekke meg til seibiff eller noen panerte saker. Men innimellom så må jeg jo glimte til med noe han setter stor pris på også, for han spiser jo det jeg synes er veldig godt, men som han ikke liker noe særlig. 


I kveld satte jeg meg ned for å se på serien "alle" snakker om som går på Nettflix. "13 Reasons Why" . Nettflix er ikke en ting jeg er bevandret i, så en liten innføring fra Patran trengtes. Vi hadde Viaplay for noen år siden og da så jeg de siste sesongene av Lost, som jeg skippet på Tv når den gikk der. Hadde egentlig holdt med å spole til siste episoden, for det var jo bare vas i mellom. Serien sluttet med at alle skjønte at de egentlig hadde dødd i flystyrten da de ble samlet i kirka. 


Siden det skal komme en sesong 2 av 13 reasons why, så må jeg jo ha sett den første sesongen for å finne ut om det er noe vits i å se mer. Jeg har sett fire episoder hittil, så det er kanskje litt tidlig å dømme serien, men den første episoden er den beste hittil. Dette skal liksom være oppklarende om bakgrunn til at folk tar livet av seg. Med en hovedperson som har fått til sendt en bunke kassetter som skal leveres videre når en har hørt på dem. Den andre hovedpersonen er død, og forteller sin historie gjennom disse kassettene. Etter fire episoder har jeg ennå ikke funnet en eneste grunn til at hun skulle ta livet sitt. Poenget med serien er sikkert alle de små tingene som skal bli til den berømmelige dråpen som får begeret til å flyte over. Men det var jo ikke den dråpen sin feil, begeret var allerede fult når den dråpen kom.


Patran har sett serien og lurte på om det var en serie for meg, for vi har ikke akkurat samme smaken på hva vi ser på. Hun foretrekker varulver, zombier og annet svada stoff. Jeg liker det som er sannsynlig og litt spennende. Ting som ikke gir seg selv ved første øyekast. Men når en først har sett så må en vel se seg ferdig, så en ikke lurer på hva som egentlig kommer fram i de siste episodene. 


Når en vet at det er en ende på det, så¨trenger en ikke å starte opp på sesong to. Slike sesong ting som blir til fordi den første sesongen fikk så mange seere blir sjelden bra. Folk skal stort sett dra ting litt for langt om det gjelder serier eller reality programmer. 


I morgen er det Urbane Totninger, så jeg får vel ikke sett resten før til helga.

3 kommentarer:

  1. Trots att jag bara har en eller annan mil till större samhälle och tre il till Stockholm, så bor jag liksom i skogen. Varg har varit synlig här också, och i skogarna finns den. Jag har aldrig varit rädd, men några vågar knappt gå utanför tomtgränsen. Och ropar på skyddsjakt...
    Många i trakten har blivit osams, just på grund av sina olika inställningar till varg.
    Jag har läst neråt och som vanligt känt mig så glad över att få se dina fina foton. Och tänk att ni har så gott om humlor, Här är de i år inte alls lika vanliga som de brukar vara. Oroväckande.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er alt for mange som har den holdningen at andre skal rydde opp og ordne for dem. De må tenke på hvor de bosetter seg.

      Slett
  2. Åh! Det skulle sitta bra med några vargbilder... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...