søndag 2. juli 2017

Siste feriedag


Siste ferieuka ble brukt til å male vinduskarmer og verandarekkeverk, men når en skal bytte farge så holder det ikke med ett strøk. Greit å ha litt å finne på i ferien, men nå begynner jeg å bli ganske ferdig med maling kjenner jeg. Så skal resten av huset males, må det bli neste år.


Kjekt med stillaser når en skal male vinduer i andre etasje, ikke så godt å plassere stigen når en skal male midtstolpene på stuevinduet. Stige er egentlig ikke godt å male fra om det er slette veggen heller spør du meg. 


Når en skal male vinduene i første etasje så må hagevekstene justeres så en kommer til. Disse klokkebuskene vokser så villig at det er bare å klippe med god samvittighet.


De større vekstene ble det tau på som ble bindt fast i hengerfestet slik at en fikk malt rekkverket på verandaen. Det blir en løsning på det meste når en ikke er rådløs. 

¨
Kjekt med pensler i flere størrelser når en skal male i kriker og kroker.


Det som er mest gøy med maling er før og etter bildene. Det er da en virkelig ser om det ble bedre etterpå, eller om det aller helst skulle vært som det var.


Men maling er ikke like enkelt med en nysgjerrig cocker innen rekkevidde. Ronja var forholdsvis grei så lenge jeg malte vinduer. Siden hun er så liten så gikk hun klar av alt som var nymalt. På verandaen har hun stort sett oversikt over alt jeg gjør, eller om jeg går inn.


Jeg vil nå si at det gjorde seg med hvite vinduer isteden for grønne. Nå er det bare vindskyene igjen, men de får være grønne til jeg skal male huset neste år eller så.


Men når en startet på rekkverket så ble det litt mer spennende å være liten cocker...


Når man er vant til å stikke snuta ut av rekkverket for å sjekke gårdsplassen så hjelper det lite å rope "Nei,Ronja" særlig ikke når jeg står på stillaset utenfor rekkverket.


Om jeg noengang skal bytte rekkverk så skal jeg ikke ha et med så mange kriker og kroker på i alle fall. Da går jeg for det som reklamen sier, det enkle er ofte det beste...


I går kveld var det knallvarmt når vi skulle legge oss, så det var reine sydentilstander. Vinduet på vidt gap og lite dyne og ingen vekkeklokke i dag tidlig. I natt blir det reint kaldt virker det som med iskald vind rundt hushjørnene og i morgen tidlig er det definitiv vekkeklokke igjen! 


Hundene har fått en liten runde ned i elva for å svømme etter at vi har gått tur om dagen, man er nesten avhengig av vann for å avkjøle seg om dagen. Om man skal ha en tur uten vann så har man måtte vente til langt på kveld, men om kvelden så synes jeg det er greit å ta det litt rolig etter mange timer med malingspannet.


På onsdag blir det svensketur på meg og Patran, da skal vi skikkelig kose oss. Må vel handle med litt godteri for en gangs skyld kanskje... 


Ha en fortreffelig flott ny uke, finn på noe gøy!

🌞🌞🌞🌞

1 kommentar:

  1. Klart att det blir fint målat när de fyrbenta hjälper till... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...